Question Абстрактна екстракция или разделяне и пречистване

browsing123

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Използване на няколко чаши като апарати за смесване и ацетон лимон амоняк жълта бутилка хет солна киселина вода и филтри за кафе. В този случай ще бъде отделена и почистена английска сол първата стъпка, която знам, е половин вода половин лимонов амоняк, след което се добавят три капки киселина. Следващата стъпка в друга чаша според мен е половин лимонов амоняк половин ацетон добавете три капки киселина в друга чаша добавете половин киселина половин ацетон след това добавете три капки киселина. Знам, че първата стъпка е правилна, но мога да си спомня правилните стъпки в процеса Знам, че включва 7 различни чаши за смесване и чаша за шотове на и печете английската сол, докато побелее, след това ги смелете на прах и ги смесете в първия разтвор. След няколко разбърквания смесвате всичко в една чаша и трябва едва да можете да видите два слоя един върху друг изсипвате малко от жълтата бутилка с хеет и двата слоя се смесват и виждате малки частици като снежинки да плуват в разтвора можете да затоплите разтвора докато видите, че се образува жълто масло, и го съберете с пръчката за разбъркване или можете да не загрявате разтвора и да изчакате няколко часа и ще видите, че се образуват малки кръгли бели сфери, които филтрирате с помощта на филтър за кафе, след което наливате малко солна киселина и сега чистата и свободна от восък английска сол рекристализира. Знаете ли случайно кои са липсващите стъпки в тази реакция? Мога да сложа научните наименования на съставките, ако не разбирате написаното от мен също така, ако имате нужда от малко повече подробности, мога да се опитам да си спомня стъпките малко повече Изгубих си схемата, която използвах по времето, когато правех това пречистване с разделяне. И моля, извинете ме за граматиката и правописа.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Пречиствате магнезиев сулфат от английска сол? Не ни трябват кодови думи и други глупости, защото всички знаят проклетите кодови думи

browsing123

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Да, това е, което се опитвам да направя. Но с чаши вместо с разделителна фуния

browsing123

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Дам никой няма знанията да направи това, мислех, че със сигурност някой ще знае lol

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,313
Deals
1
Никой не разбира защо, защото търговската английска сол е адски чиста и най-вече хората я използват за сушилно средство, така че не е необходимо да е толкова чиста. С чаши вместо разделителна фуния просто означава декантиране, а с пипета или спринцовка може да се получи последното парченце. Добре, така че ms е разтворим във вода, така че ще започнем оттам, а сега ни трябва неполярен разтвор... каквото и да се опитвате да направите, сигурно има по-добър начин

browsing123

Don't buy from me
New Member
Language
🇺🇸
Reaction score
0
Просто отделете восъка, за да получите чиста английска сол. И единствените неща, от които се нуждаете, са тези, които публикувах. Може би някой друг ще знае, предполагам