По мое честно мнение съм изненадан, че изобщо работи, и макар да е известно, че терминален флуорен атом работи в този контекст Бромидът поне може да бъде (добра) напускаща група, но Флуоридът никога не е, поради здравината на C-F връзката. Двойната връзка е реактивна при различен набор от условия, поради което не може да бъде най-доброто място за реакция. Направете една малка партида с 5-бромо-1-пентен и вижте дали продуктът става по-добър... побеляването при контакт с ацетон ясно показва, че продуктът е различен, но според вашия оптимистичен възглед мога да го нарека непълен, следователно липсва "опашката", както предполага описаното от вас и обяснява големия спад в ефикасността. Трябва да използвате или 5-бромо-1-пентен, или 1-бромо-5-пентан за по-вероятно подобряване на качеството. Не съм експерт точно в тази област, но химията ми дава известна доза смисъл, тъй като също така намирам за необичайно хората да описват своите препаративни грешки по такъв обратим начин. Мисля, че в крайна сметка ще се окажете или с по-добра от сегашната потентност, или без съществена промяна, в който случай предлагам да не го продавате, тъй като проблемът далеч не е решен.