Question Фенилоцетна киселина и оловен ацетат (ii) Anyhdrous DESTRUCTIVE DISTILATION

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
МОЖЕ ЛИ НЯКОЙ ДА МИ РАЗЯСНИ КАК РАБОТИ ТАЗИ ДЕСТРУКТИВНА ДЕСТИЛАЦИЯ КАКВО ОБОРУДВАНЕ МИ Е НЕОБХОДИМО И КАК ДА ПРИЛОЖИМ ОБОРУДВАНЕТО това е методът :

Метод на оловния ацетат :

p2p.paa.pb.gif

Поставете 1000 г фенилоцетна киселина и 3000 г безводен (или трихидратен) оловен ацетат в дестилационен апарат и загрейте. Първо ще се дестилира количество вода, а след това фенил-2-пропанон при тази деструктивна дестилация, която изисква либерално прилагане на топлина. Дестилатът се разделя на два слоя. Органичният слой се отделя и се редестилира, за да се получи чист фенил-2-пропанон, bp 105°C/10 mmHg или 216°C при атмосферно налягане.

МОЛЯ, НЯКОЙ ДА ПОМОГНЕ, ИМАМ НУЖДА ОТ НЯКОИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ОБОРУДВАНЕТО / ТОПЛИНАТА / ВРЕМЕТО / ЕКСТРАКЦИЯТА

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
Апарат за дестилация
вакуумна помпа
отоплителна мантия
Респиратор за цялото лице
Добре проветриво място

всичко е там и се обяснява какво да се прави поставете нагревателя, докато започне да дестилира

Дестилатът ще се раздели на два слоя. Органичният слой се отделя, след което трябва да го дестилирате отново, за да получите чист фенил-2-пропанон, bp 105°C/10 mmHg или 216°C при атмосферно налягане

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Благодаря ви много за вашето повторение аз realy го оценявам, но моят въпрос е как двата слоя. разделя след като водата е дестилирана и аз променям колбата, за да получите p2p какви слоеве и как да извлечете органичния слой или каквото и да е той казва в статията please.if имате нещо аз чакам за вашето повторение благодаря предварително

View previous replies…

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
@G.Patton може да даде по-подробен отговор

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Благодаря ви, така че чакам.

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Здравейте, разделете с разделителна фуния, както винаги. Ако не разбирате основните манипулации, посетете раздела за често задавани въпроси в лабораторията. Там са дадени отговори на всичките ви въпроси.
Обърнете внимание, че оловният ацетат е изключително токсично вещество.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
трябва ли да ги сложа и двете в една и съща колба с кръгло дъно и да поддържам постоянна топлина, докато двата слоя се отделят, и след това да направя екстракция с разтворител това ли е ?

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
очевидно знам за дестилационния апарат и рефлукса и всички тези подробности, необходими само това Благодаря за отговора, ако имате време...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Не съм казал за колбата с кръгло дъно. Казах за разделителна фуния. Разбирате ли какво е това? Къде е казано, че трябва да се нагрее сместа, за да се отделят слоевете? Това е неправилно.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Да, знам за това, а трябва ли да сложа всичко в една и съща колба и да го загрея, докато се отдели...?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Човече, ти си написал поста с информация какво трябва да направиш. Прочетете отново този пост. Необходим ви е апарат за дестилация.