Е, това е субективно, разбира се, някои намират телесното опиянение от рацемика за еуфорично. При тези, които са склонни към тревожност, допълнителният епинефрин на racemic ги поставя твърде много на ръба, за да се чувстват комфортно. Аддерал е около 75% от декстро солите . В аддерал има 4 соли, 2 от които са декстро (25 % х 2) и 2 рацемични (12,5 % х 2), така че 75 %. Солите обаче се различават по това колко действителен амфетамин има в тях в сравнение с неактивната сол. Това би било сериозен пропуск, ако съставът на аддерал беше по някакъв начин насочен към определен ефект. Странно е, че съставът е 3-тата версия на аддерал до момента. Той продължава да бъде преформулиран, за да се преследват американските патенти. 25 % не е число, което би се появило въз основа на тестване за всяка от 3-те соли, то е просто удобно.
Мисля, че ако един ден някой замени вашия аддерал с еквивалентна доза метамфетамин, няма да забележите, че нещо не е наред, освен че продължителността е различна. Мисля, че ако пушите или си инжектирате големи неклинични дози, разликите биха били по-очевидни. Но аз с удоволствие ще приемам всеки от тях взаимозаменяемо и съм го давал на други, без да им казвам кое е и те не забелязват. За да направите аддерал, просто ще изолирате декстрото от част от свободната сол, половината от възстановеното декстро е едната сол, половината - другата. Същото важи и за вашия недокоснат рацемик, след което комбинирайте 4-те соли в еднакво тегло. Различните соли се абсорбират по различен начин, но така или иначе всичко в крайна сметка се оказва фребаза, така че ако наистина искате да направите точен аддерал, просто трябва да намерите действителното количество фребаза за всяка сол, което ще ви даде реалното съотношение D:L.