- Language
- 🇫🇷
- Reaction score
- 171
Poté, co jsem doma našel krabici se starým... viz velmi starým (mezi 8 a 13 lety) vybavením na pěstování hub, pokusím se z ní vytěžit pár věcí.
Zkusím udělat tekutou kulturu, abych zjistil, jestli se probere k životu, začnu se zbytkem komerční stříkačky PV (P. Cubensis "Pura Vida").
(Nebudu zde připomínat všechna hygienická a ekologická opatření, která to vyžaduje... to není cílem a v tomto tématu a já respektoval jen minimum, čištění rukou, nádobí a prostoru při práci s alkoholem, vypalování jehly svíčkou, nic jiného jsem neměl...).
Začátek práce 21. 5. kolem 14. hodiny.
- 200 ml H20
- 8,5gr medu
- Smíchejte dobře 15min při tlaku 15 psi (+- 30 min vaření celkem)
- Před otevřením tlakového hrnce nechte vychladnout- Pokud je tekutina ještě trochu horká, nechte ji vychladnout...
Poznámka: na hladině plavou malé usazeniny, předpokládám, že z medu... zkaramelizovaného? v té době jsem dávala přednost akátovému medu, ale tentokrát jsem žádný neměla po ruce.
- Vstříknutí 2 ml 10 objemových peroxidu vodíku
- Mix dobře Vstříknutí spor
Poznámka: Doufám, že to dostatečně vychladlo... jsem netrpělivý.
- Skladování ve tmě při 20/25°
O pár hodin později jsem se pobavil při výrobě 2 sporových stříkaček se starými výtisky (jeden ode mě a jeden od kamaráda) z roku 2008 a ještě mám komerční pozadí stříkačky z "Ekvádoru". To vše za účelem provedení dalších testů, až budu moci. Jsem zvědavý, jestli něco přežilo.
Tohle všechno jsem dělal jako amatér...
V té době jsem byl lépe vybaven...
Uvidíme, jestli mě to bude motivovat k tomu, abych se znovu vybavil.
pokračování (jestli to téma má něco společného s tímto... ani si nejsem jistý)
Zkusím udělat tekutou kulturu, abych zjistil, jestli se probere k životu, začnu se zbytkem komerční stříkačky PV (P. Cubensis "Pura Vida").
(Nebudu zde připomínat všechna hygienická a ekologická opatření, která to vyžaduje... to není cílem a v tomto tématu a já respektoval jen minimum, čištění rukou, nádobí a prostoru při práci s alkoholem, vypalování jehly svíčkou, nic jiného jsem neměl...).
Začátek práce 21. 5. kolem 14. hodiny.
- 200 ml H20
- 8,5gr medu
- Smíchejte dobře 15min při tlaku 15 psi (+- 30 min vaření celkem)
- Před otevřením tlakového hrnce nechte vychladnout- Pokud je tekutina ještě trochu horká, nechte ji vychladnout...
Poznámka: na hladině plavou malé usazeniny, předpokládám, že z medu... zkaramelizovaného? v té době jsem dávala přednost akátovému medu, ale tentokrát jsem žádný neměla po ruce.
- Vstříknutí 2 ml 10 objemových peroxidu vodíku
- Mix dobře Vstříknutí spor
Poznámka: Doufám, že to dostatečně vychladlo... jsem netrpělivý.
- Skladování ve tmě při 20/25°
O pár hodin později jsem se pobavil při výrobě 2 sporových stříkaček se starými výtisky (jeden ode mě a jeden od kamaráda) z roku 2008 a ještě mám komerční pozadí stříkačky z "Ekvádoru". To vše za účelem provedení dalších testů, až budu moci. Jsem zvědavý, jestli něco přežilo.
Tohle všechno jsem dělal jako amatér...
V té době jsem byl lépe vybaven...
Uvidíme, jestli mě to bude motivovat k tomu, abych se znovu vybavil.
pokračování (jestli to téma má něco společného s tímto... ani si nejsem jistý)