Podle mého upřímného názoru jsem překvapen, že to vůbec funguje, a zatímco terminální atom fluoru je v tomto kontextu známý, bromid alespoň může být (dobrou) odcházející skupinou, ale fluorid nikdy ne, kvůli pevnosti vazby C-F. Dvojná vazba je reaktivní za jiných podmínek, proto nemůže být nejlepším místem reakce. Udělejte malou dávku s 5-Bromo-1-pentenem a uvidíte, zda se produkt zlepší... zbělání při kontaktu s acetonem jasně naznačuje, že produkt je jiný, ale ve vašem optimistickém pohledu ho mohu nazvat neúplným, proto chybí "ocas", jak naznačuje to, co popisujete, a vysvětluje velký pokles účinnosti. Pro pravděpodobnější zlepšení kvality byste měl použít buď 5-bromo-1-penten, nebo 1-bromo-5-pentan. Nejsem odborník přesně v této oblasti, ale chemie mi dává určitý smysl, protože mi také připadá neobvyklé, aby lidé popisovali své přípravné chyby takovýmto vratným způsobem. Myslím, že skončíte buď s lepší než je potence, nebo bez výrazné změny případ, ve kterém doporučuji neprodávat, protože problém není zdaleka vyřešen.