Dobrý den,
Doufám, že tento článek čtete doma a ne v přeplněném malajsijském vazebním středisku plném páry.
Žerty stranou, nikdy, nikdy bych nikomu nedoporučil brát si na palubu něco podobného, jako jsou střelné zbraně, výbušniny a nelegální drogy. Nezáleží na tom, jestli si myslíte, že je to malé množství a můžete to schovat, nebo jestli je to velké množství a chcete to spolknout. Nejvíce mě znepokojuje skutečnost, že jste ochotni riskovat, že vám kvůli sebemenšímu množství jakékoli drogy v těchto zemích vezmou pravděpodobně desítky let svobody. Indonésie, Brunej, Malajsie, Čína, Vietnam, Thajsko - a v podstatě všechny země, které nejsou v Evropské unii, vám za obvinění z užívání drog udělají hrozné věci se životem a blahobytem. Sakra, i v EU to skončí špatně, jen s tím rozdílem, že nedostanete doslova doživotí nebo skutečný trest smrti.
Já jsem byl ve svých 20 letech těžce a dlouho závislý na heroinu a kokainu. Ve Spojeném království jsem jich měl neomezený přísun (v podstatě). Vracel jsem se do své vlasti v EU a musel jsem si vzít zásoby, které mi vydržely na 10 dní. Byl jsem velmi naivní a příliš sebevědomý. Zabalil jsem 10 g skvělého afghánského heroinu do 15-20 malých kamínků, které jsem zabalil do kuřáckých papírků a dvojité vrstvy potravinářské fólie, která by byla tepelně uzavřena. Každý šutr jsem dával do různých osobních věcí: například jeden do jedné ponožky, druhý do další; dva do té malé kapsy u džínů; jeden do boxerek (na 10 dní si vezmete mnoho párů boxerek a ponožek); trička jsem skládal a jeden šutr tam dával také. Všechny věci s heroinem uvnitř bych opravdu dobře složil a natlačil, dokonce i vyžehlil, aby vypadaly opravdu prestižně a celník nechtěl být za nevychovaného burana a zaneřádit mi oblečení na dovolenou. Ten den bych byl střízlivý, žádné pouliční oblečení, žádné podivné ''gangsterské'' chování.
Tohle jsem udělal dvakrát. Dívám se na to zpětně a v tomto věku bych to už nikdy neudělal. Měl jsem prostě štěstí. Na každém letišti jsou psi. Vím, že v jihovýchodní Asii je pašování drog a terorismus velkým problémem, takže vynakládají zvýšené úsilí na to, aby se snažili tyto věci odhalit.
Důrazně vám doporučuji, abyste o tom ani neuvažovali. Upozorňuji, že jsem to udělal asi před 15 lety. Bezpečnostní služba na letištích je v zachycování zakázaných předmětů rok od roku lepší a lepší.
Doporučuji vám používat DHL, UPS nebo jakoukoli jinou kurýrní službu, která je ve vašem regionu dostupná, a používat falešná jména, telefony na vypalovačku, jednorázové e-mailové účty a prázdné adresy typu trezor.