Question Je při destilaci volné báze parou zapotřebí vakuum?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
Právě jsem dokončil amph synth a teď potřebuji vydestilovat freebase parou. a pak se mi porouchá ´vakuový stroj. Ten hajzl.
Nikdy předtím jsem nedestiloval a-olej párou s nnormálním tlakem, vždycky jsem předpokládal, že 100 C by ho mohlo poškodit? Takže musím čekat na novou pumpu? (fucketifucketifucketi)

prime minister

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
můžete bez problémů destilovat s vodní parou při tlaku vzduchu, jen se ujistěte, že teplota teploměru je maximálně 98,5 °C, a to pomalu....... Možná to trvá déle, jak mě napadá.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
302
Parní destilace vůbec nepracuje s vakuem. Množství amfetaminu ve vodě se snižuje při sníženém tlaku a zvyšuje při zvýšeném tlaku a teplotě (pak jste ale náchylní i ke spoludestilaci nežádoucích nečistot). Rychlost parní destilace je dána spíše povrchem kapaliny v baňce a průměrem otevření baňky a připojením ke kondenzátoru a méně působícím teplem. Proto byste měli baňku naplnit maximálně do poloviny, maximalizovat povrch a použít baňku se širokým hrdlem, jako je NS45, a stejným průměrem až ke kondenzátoru. Baňka musí být zcela izolovaná, aby se zabránilo zpětné kondenzaci. Pokud se to provede správně, není to tak pomalé, jak mnozí tvrdí, ale stále to trvá dlouho.