Question Καθαρισμός ιωδίου

zaners

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Πώς καθαρίζετε τους κρυστάλλους ιωδίου αφού τους πάρετε από το βάμμα..έχω δει ότι μπορείτε με νερό αλλά έχω διαβάσει ότι το νερό διαλύει τους κρυστάλλους και δεν θέλω να τα κάνω θάλασσα.

Alpino [ B.H.M.]

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
101
Deals
24
Για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους ιωδίου που λαμβάνονται από βάμμα, μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:
Εξάτμιση:
Αφήστε το βάμμα που περιέχει ιώδιο να εξατμιστεί αργά σε καλά αεριζόμενο χώρο. Αυτή η διαδικασία θα αφήσει πίσω της κρυστάλλους ιωδίου.
Διαχωρισμός:
Αφού εξατμιστεί το διάλυμα, μπορείτε να διαχωρίσετε τους στερεούς κρυστάλλους ιωδίου από τυχόν εναπομείναντα υγρά ή ακαθαρσίες.
Ξήρανση:
Στεγνώστε προσεκτικά τους κρυστάλλους ιωδίου για να απομακρύνετε τυχόν εναπομείνασα υγρασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ξηραντήρα ή μια καθαρή, στεγνή επιφάνεια για το σκοπό αυτό.
Καθαρισμός
Εάν θέλετε να καθαρίσετε περαιτέρω το ιώδιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εξάχνωση. Αυτό περιλαμβάνει τη θέρμανση των κρυστάλλων ιωδίου, και καθώς εξατμίζονται και στη συνέχεια συμπυκνώνονται, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ακαθαρσιών. Συλλέξτε τους καθαρισμένους κρυστάλλους.
Αποθήκευση:
Αποθηκεύστε τους καθαρισμένους και αποξηραμένους κρυστάλλους ιωδίου σε σκοτεινό, αεροστεγές δοχείο για να μην αντιδράσουν με την ατμοσφαιρική υγρασία ή άλλες ουσίες.