- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 10
Στα παρακάτω βήματα θα σας εξηγήσω ένα πολύ εύκολο παράδειγμα για το πώς να κάνετε το λειτουργικό σας σύστημα, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδομένων σας, φορητό και αόρατο από ανεπιθύμητους επισκέπτες.
Δεδομένου ότι η μετατροπή είναι αυτονόητη, δεν τεκμηριώθηκε εικονογραφικά.
Βήμα 1:
Προμηθευτείτε ένα στικάκι USB με υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης και USB 3.1.
Στην περίπτωσή μου ένα Samsung MUF-128AB.
Με αυτές τις διαστάσεις είναι ιδανικό για το σκοπό αυτό.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το αποτύπωμα στο στικ.
Στη συνέχεια δημιουργείτε ένα bootable stick με ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows to go / Linux Mint μέσω του "Rufus".
Υπάρχουν πολλές οδηγίες στο Youtube.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πηγαίνετε στο bios, εκκινήστε το στικ και μεταφέρετε όλα τα σχετικά δεδομένα στο νέο σας σύστημα.
Βήμα 2:
Παραγγείλετε ένα κιτ επισκευής charching USB, το οποίο φαίνεται αυθεντικό.
Τώρα νομίζω ότι όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα.
Πάρτε μια σούπερ κόλλα και κολλήστε το καλώδιο πρώτα με την υποδοχή της πλευράς USB C και στη συνέχεια το ίδιο το βύσμα.
Δώστε προσοχή στην απόσταση από την υποδοχή έως τον σύνδεσμο και στο να είναι ευθυγραμμισμένο ευθεία.
Πάρτε μια πένσα και κόψτε την πλαστική θήκη της συσκευής falsh.
Θα δείτε ότι δεν υπάρχει διαφορά από το μέγεθος στο ανταλλακτικό.
Κολλήστε το κάλυμμα της άλλης πλευράς και προσπαθήστε προσεκτικά να τοποθετήσετε το στικ εκεί.
Μην το πιέζετε πολύ δυνατά, αφαιρέστε λίγο πλαστικό στο εσωτερικό του καλύμματος.
Στην περίπτωσή μου το στικ ήταν λίγο μεγαλύτερο, οπότε το κάλυμμα ράγισε και γι' αυτό το στικ κάθεται λίγο στραβά στη θήκη όπως στις φωτογραφίες.
Τώρα έχετε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο αν συνδέσετε το "καλώδιο φόρτισης" στον υπολογιστή και τον εκκινήσετε μέσω του Bios, το οποίο δεν θα βρεθεί και δεν θα κατασχεθεί σε καμία περίπτωση εντάλματος έρευνας, επειδή δεν είναι αποθηκευτικό μέσο.
Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί τίποτα, αποσυνδέστε το από τον υπολογιστή μετά από κάθε χρήση και συνδέστε το στον προσαρμογέα ρεύματος.
Για όσους χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια όπως εγώ, υπάρχει ένα ακόμη βήμα.
Βήμα 3:
Αγοράστε ένα άλλο στικάκι USB και έναν προσαρμογέα SMALL USB OTG.
Επιπλέον, πήρα ένα ηλεκτρικό τσιγάρο OXVA xlim SE.
Αυτό μπορεί να ανοίξει βγάζοντας τον πείρο στο πλάι, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία, να κόψετε το καλώδιο OTG και να το κολλήσετε στη θύρα USB C.
Συνδέστε το νέο στικ USB, συναρμολογήστε το και συνδέστε το στον υπολογιστή μέσω καλωδίου δεδομένων.
Εκκινήστε τη συσκευή του συστήματός σας από το καλώδιο, κρυπτογραφήστε το και τοποθετήστε το κλειδί στο άλλο.
Ολοκληρώστε!
Δεδομένου ότι η μετατροπή είναι αυτονόητη, δεν τεκμηριώθηκε εικονογραφικά.
Βήμα 1:
Προμηθευτείτε ένα στικάκι USB με υψηλή ταχύτητα ανάγνωσης και USB 3.1.
Στην περίπτωσή μου ένα Samsung MUF-128AB.
Με αυτές τις διαστάσεις είναι ιδανικό για το σκοπό αυτό.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το αποτύπωμα στο στικ.
Στη συνέχεια δημιουργείτε ένα bootable stick με ένα λειτουργικό σύστημα όπως τα Windows to go / Linux Mint μέσω του "Rufus".
Υπάρχουν πολλές οδηγίες στο Youtube.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πηγαίνετε στο bios, εκκινήστε το στικ και μεταφέρετε όλα τα σχετικά δεδομένα στο νέο σας σύστημα.
Βήμα 2:
Παραγγείλετε ένα κιτ επισκευής charching USB, το οποίο φαίνεται αυθεντικό.
YuXi DIY Ladekabel DIY schweißen USB zu Typ C Stecker Stecker Stecker Kabel Für Huawei Ehre 20 P30Pro Für Xiaomi USB-C Ladegerät Kabel - AliExpress 13
Πιο έξυπνες αγορές, καλύτερη ζωή! Aliexpress.com
de.aliexpress.com
Τώρα νομίζω ότι όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα.
Πάρτε μια σούπερ κόλλα και κολλήστε το καλώδιο πρώτα με την υποδοχή της πλευράς USB C και στη συνέχεια το ίδιο το βύσμα.
Δώστε προσοχή στην απόσταση από την υποδοχή έως τον σύνδεσμο και στο να είναι ευθυγραμμισμένο ευθεία.
Πάρτε μια πένσα και κόψτε την πλαστική θήκη της συσκευής falsh.
Θα δείτε ότι δεν υπάρχει διαφορά από το μέγεθος στο ανταλλακτικό.
Κολλήστε το κάλυμμα της άλλης πλευράς και προσπαθήστε προσεκτικά να τοποθετήσετε το στικ εκεί.
Μην το πιέζετε πολύ δυνατά, αφαιρέστε λίγο πλαστικό στο εσωτερικό του καλύμματος.
Στην περίπτωσή μου το στικ ήταν λίγο μεγαλύτερο, οπότε το κάλυμμα ράγισε και γι' αυτό το στικ κάθεται λίγο στραβά στη θήκη όπως στις φωτογραφίες.
Τώρα έχετε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο αν συνδέσετε το "καλώδιο φόρτισης" στον υπολογιστή και τον εκκινήσετε μέσω του Bios, το οποίο δεν θα βρεθεί και δεν θα κατασχεθεί σε καμία περίπτωση εντάλματος έρευνας, επειδή δεν είναι αποθηκευτικό μέσο.
Για να είστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί τίποτα, αποσυνδέστε το από τον υπολογιστή μετά από κάθε χρήση και συνδέστε το στον προσαρμογέα ρεύματος.
Για όσους χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια όπως εγώ, υπάρχει ένα ακόμη βήμα.
Βήμα 3:
Αγοράστε ένα άλλο στικάκι USB και έναν προσαρμογέα SMALL USB OTG.
Επιπλέον, πήρα ένα ηλεκτρικό τσιγάρο OXVA xlim SE.
Αυτό μπορεί να ανοίξει βγάζοντας τον πείρο στο πλάι, όπως φαίνεται στο βίντεο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφαιρέσετε την μπαταρία, να κόψετε το καλώδιο OTG και να το κολλήσετε στη θύρα USB C.
Συνδέστε το νέο στικ USB, συναρμολογήστε το και συνδέστε το στον υπολογιστή μέσω καλωδίου δεδομένων.
Εκκινήστε τη συσκευή του συστήματός σας από το καλώδιο, κρυπτογραφήστε το και τοποθετήστε το κλειδί στο άλλο.
Ολοκληρώστε!