Ακούστε, η λυχνία κετενίου απαιτεί να περάσετε εξαιρετικά εύφλεκτους ατμούς ακετόνης (και παραγόμενους ατμούς μεθανίου) μέσα από ένα θερμαινόμενο πηνίο, ανεξάρτητα από το πόσα έχετε διαβάσει στο διαδίκτυο γι' αυτό και πόσο καλά νομίζετε ότι καταλαβαίνετε τη διαδικασία.
Οποιαδήποτε διαρροή αερίου κετένιου (θα μπορούσε να γίνει μέσω ρωγμών στα γυάλινα σκεύη, ξεραμένου ή κακώς επιλεγμένου λιπαντικού αρμών, κακώς σχεδιασμένου εξαερισμού του καπναγωγού ή οποιουδήποτε άλλου μικρού σφάλματος στη ρύθμιση) είναι απολύτως απειλητική για τη ζωή. Η επίδραση είναι παρατεταμένη, οπότε πιθανότατα θα αισθάνεστε καλά τις πρώτες μία ή δύο ημέρες και στη συνέχεια θα αρχίσετε να αναπτύσσετε δύσπνοια μόλις περπατήσετε ή κινηθείτε. Τελικά θα οδηγήσει σε νοσηλεία, και θα έχετε μη αναστρέψιμη διάμεση πνευμονική βλάβη που θα σας καταστήσει ανίκανους για όλη σας τη ζωή. Η μόνη βιώσιμη θεραπεία είναι η μεταμόσχευση πνεύμονα. Και αυτό μόνο αν εκτεθείτε σε μια μικρή διαρροή. Αν τύχαινε να εκραγεί η λάμπα, μέσω ενός σπινθήρα στο πηνίο, η διαρροή θα ήταν μαζική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε γρήγορο, επώδυνο θάνατο χωρίς καμία πιθανότητα επιβίωσης ακόμη και μέσω νοσοκομειακής περίθαλψης.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ούτε καν τα πανεπιστημιακά εργαστήρια δεν επιτρέπουν γενικά αυτή τη διαδικασία. Εγώ δεν θα την αναλάμβανα ποτέ, και αν έκανα την εγκατάσταση, πιθανότατα θα έχανα τα νεύρα μου όταν επρόκειτο να γυρίσω τον διακόπτη της λάμπας. Αυτά είναι τα δέκα σεντς μου, μαζί με πολλά άλλα.
Και ναι, το χλωριούχο ακετύλιο μπορεί να είναι μια σκύλα και πιθανώς απαιτεί μια αγορά, αλλά μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη διαδρομή θείο + βρώμιο. Το βρώμιο είναι αρκετά επικίνδυνο για να χαζεύεις, αν ψάχνεις τον κίνδυνο
.
Και είσαι αποφασισμένος να παράγεις ναρκωτικά σε μια χώρα όπου η παραγωγή ναρκωτικών εγκυμονεί περισσότερους κινδύνους και υψηλότερες ποινές από την απλή διακίνηση; Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνω την επιθυμία για μαστορέματα, αλλά ο επιχειρηματίας μέσα μου επαναστατεί.