Μιλάω μόνο για την προσωπική μου κατάσταση. ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΊ ΣΥΜΒΟΥΛΉ! Για τους περισσότερους ανθρώπους νομίζω ότι ο Χάιζενμπεργκ είναι επίκαιρος και προφανώς γνωρίζει πολλά για το θέμα αυτό.
Η ανοχή είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω για να συνεχίσω να έχω όφελος από τα φάρμακα που παίρνω. Έχω έναν γιατρό με τον οποίο συνεργάζομαι και αυτό είναι που κάνω αυτή τη στιγμή.
Η κατάστασή μου:
Μου έχει συνταγογραφηθεί ένα Adderall IR 20mg, 15mg και 10mg καθημερινά και ναι, χτίζετε μια ανοχή σε αυτό το πράγμα αρκετά γρήγορα. Δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι τίποτα όταν παίρνω τα φάρμακά μου, αλλά σίγουρα το αισθάνομαι όταν δεν το κάνω. Δεδομένου ότι η ημερήσια δόση μου ανέρχεται σε 45mg, βρίσκομαι ακριβώς σε εκείνη τη γραμμή όπου οι γιατροί αρχίζουν να πρέπει να υπερασπίζονται τις ενέργειές τους σε ανθρώπους, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ λίγα για την ιατρική, αλλά τους αρέσει να λένε στους άλλους τι να κάνουν.
Οι τρέχουσες μέθοδοί μου: Οι τρέχουσες μέθοδοι είναι οι εξής: Η θεραπεία είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους που έχω χρησιμοποιήσει:
Τέλος πάντων, υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνω με τη συμβουλή του γιατρού μου:
- Να είσαι έξυπνος με τη δοσολογία, να σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνεις σήμερα και να δίνεις τη δόση ανάλογα. Παραδείγματα: Κάποιες μέρες παίρνω μόνο το ελάχιστο κάνει για να μην αποσυρθώ, αλλά αν έχω κάτι σημαντικό που συμβαίνει θα πάρω πλήρη δόση, και μερικές φορές ελαφρώς περισσότερο. Βασικά πάρτε ό, τι χρειάζεστε όταν το χρειάζεστε.
- Υπάρχουν συμπληρώματα όπως αναφέρθηκε παραπάνω. προσωπικά παίρνω L-τυροσίνη και μαγνήσιο εκτός από ένα καθημερινό
- Αυτό το τελευταίο μου χορηγείται δύο φορές την ημέρα. Το Auvelity είναι ένα πολύ μοναδικό αντικαταθλιπτικό φάρμακο (το οποίο δουλεύει επειδή έχω επίσης κατάθλιψη). βασικά είναι ένας συνδυασμός δεξτρομεθορφάνης (DXM) και βουπροπιόνης (Wellbutrin), και τα δύο αυτά, το DXM ειδικά, τείνουν να μειώνουν την ανοχή σας στα διεγερτικά. Δεν λέω να τρέξετε έξω και να πάρετε το Auvelity, αλλά λίγο DXM κάθε λίγες ημέρες θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου ανοχής
Για έμφαση:
Αυτό είναι αυτό με το οποίο πειραματιζόμαστε ο γιατρός μου και εγώ. Μπορώ να αναφέρω ότι για μένα φαίνεται κάπως αποτελεσματικό.
Ωστόσο, για άλλη μια φορά, νομίζω ότι η καλύτερη συμβουλή ήρθε από τον Χάιζενμπεργκ, η οποία είναι να κάνετε παύσεις.