Tere,
Ma loodan, et te loete seda kodus, mitte ummikus, auravas Malaisia kinnipidamiskeskuses.
Nali nalja kõrvale jättes ei soovita ma kunagi, mitte kunagi kellelegi, et ta võtaks pardale midagi sellist nagu tulirelvad, lõhkeained ja ebaseaduslikud narkootikumid. Ei ole vahet, kas te arvate, et see on väike kogus ja te saate seda peita, või kui see on suur kogus ja te tahate seda alla neelata. Kõige rohkem teeb mulle muret asjaolu, et te olete valmis riskima sellega, et teie vabadus võetakse neis riikides tõenäoliselt aastakümnete jooksul ära väikseima koguse mis tahes narkootikumi eest. Indoneesia, Brunei, Malaisia, Hiina, Vietnam, Tai - ja peaaegu kõik riigid, mis ei kuulu Euroopa Liitu, teevad teie eluga ja heaoluga kohutavaid asju narkosüüdistuste eest. Kurat, isegi ELis lõpeb see halvasti, ainus erinevus on see, et te ei saa sõna otseses mõttes eluaegset vanglakaristust või tegelikku surmaotsust.
Minul, 20ndate aastate alguses, oli raske ja pikka aega kestnud heroiini ja kokaiini sõltuvus. Mul oli Ühendkuningriigis (peaaegu) piiramatu varu. Olin teel tagasi oma kodumaale ELi ja pidin võtma varusid, mis kestsid 10 päeva. Olin väga naiivne ja liiga enesekindel. Pakkusin 10 g suurepärast afgaani heroiini 15-20 väikesesse kivikesse, mille pakkusin suitsupaberitesse ja kahekordsesse kilekihti, mis oleks kuumalt suletud. Iga kivi panin erinevatesse isiklikesse asjadesse: näiteks ühe ühte sokki, teise järgmisesse; kaks sellesse väikesesse teksataskusse; ühe bokserisse (10 päevaks võtad kaasa mitu paari boksereid ja sokke); voldisin T-särke ja panin ka sinna ühe kivi. Voldiksin ja suruksin kõik asjad, mille sees on heroiin, väga hästi kokku, isegi triikisin neid, et nad näeksid tõesti prestene välja ja tolliametnik ei tahaks olla ebaviisakas talupoeg ja mu puhkuse riideid segi ajada. Ma oleksin sel päeval kaine, ei mingeid tänavarõivaid, ei mingit kummalist ''gangsterlikku'' käitumist.
Seda tehti kaks korda. Ma vaatan tagasi ja ei teeks seda kunagi selles vanuses. Mul oli lihtsalt õnne. Igas lennujaamas on koerad. Ma tean, et Kagu-Aasias on narkootikumide salakaubavedu ja terrorism suur mure, nii et nad pingutavad eriti palju, et neid asju tuvastada.
Soovitan tungivalt mitte isegi mitte kaaluda seda teha. Pidage meeles, et ma tegin seda umbes 15 aastat tagasi. Lennujaamade turvalisus muutub keelatud esemete kinnipidamisel iga aastaga üha paremaks.
Soovitan kasutada DHL-i, UPS-i või mis tahes kullerteenust, mis on teie piirkonnas saadaval, ning kasutada võltsnimesid, põletustelefone, ühekordseid e-posti kontosid ja tühje, turvakodu-tüüpi aadresse.