- Language
- 🇫🇷
- Reaction score
- 171
Miután találtam otthon egy doboz régi... lásd nagyon régi (8 és 13 év közötti) gombatermesztési felszerelést, megpróbálok belőle néhány dolgot kihozni.
Megpróbálok egy folyékony kultúrát csinálni, hogy lássam, hátha újra életre kel, egy kereskedelmi fecskendő PV (P. Cubensis "Pura Vida") maradékával kezdem.
(Nem fogom felidézni itt az összes higiéniai és környezetvédelmi intézkedéseket, hogy ez megköveteli... ez nem a cél, és ebben a témában, és én csak tiszteletben tartotta a minimum, tisztítása a kezek, eszközök és a tér dolgozó alkohol, égő tűt egy gyertyával, nem volt semmi más...).
A munka kezdete 21/05 körül 2 délután.
- 200ml H20
- 8.5gr méz
- Keverjük jól össze - 15 percig 15 psi nyomáson (+- 30 perc főzés összesen).
- Hagyjuk kihűlni, mielőtt kinyitjuk a gyorsfőzőt- Hagyjuk a folyadékot kihűlni, ha még egy kicsit forró....
Megjegyzés: apró lerakódások lebegnek, feltételezem mézből... karamellizálódott? én annak idején az akácmézet részesítettem előnyben, de most nem volt kéznél.
- 2ml 10 térfogatú hidrogén-peroxid befecskendezése.
- Keverjük össze jól- A spórák befecskendezése
Megjegyzés: Remélem, eléggé lehűlt... türelmetlen vagyok.
- Tárolás sötétben 20/25°-on
Pár órával később 2 spórás fecskendőt szórakoztam, régi lenyomatokkal (egy tőlem és egy barátomtól) 2008-ból, és még mindig van egy kereskedelmi fecskendő háttere "Ecuadorból". Mindezt azért, hogy ha tehetem, további teszteket végezhessek. Kíváncsi vagyok, hogy megmaradt-e valami.
ez mind amatőrként készült...
Akkoriban jobban fel voltam szerelve...
Meglátjuk, hogy ez motivál-e arra, hogy újra felszerelkezzek.
folytatás (ha ennek a témának van valami köze ide... nem is vagyok benne biztos)
Megpróbálok egy folyékony kultúrát csinálni, hogy lássam, hátha újra életre kel, egy kereskedelmi fecskendő PV (P. Cubensis "Pura Vida") maradékával kezdem.
(Nem fogom felidézni itt az összes higiéniai és környezetvédelmi intézkedéseket, hogy ez megköveteli... ez nem a cél, és ebben a témában, és én csak tiszteletben tartotta a minimum, tisztítása a kezek, eszközök és a tér dolgozó alkohol, égő tűt egy gyertyával, nem volt semmi más...).
A munka kezdete 21/05 körül 2 délután.
- 200ml H20
- 8.5gr méz
- Keverjük jól össze - 15 percig 15 psi nyomáson (+- 30 perc főzés összesen).
- Hagyjuk kihűlni, mielőtt kinyitjuk a gyorsfőzőt- Hagyjuk a folyadékot kihűlni, ha még egy kicsit forró....
Megjegyzés: apró lerakódások lebegnek, feltételezem mézből... karamellizálódott? én annak idején az akácmézet részesítettem előnyben, de most nem volt kéznél.
- 2ml 10 térfogatú hidrogén-peroxid befecskendezése.
- Keverjük össze jól- A spórák befecskendezése
Megjegyzés: Remélem, eléggé lehűlt... türelmetlen vagyok.
- Tárolás sötétben 20/25°-on
Pár órával később 2 spórás fecskendőt szórakoztam, régi lenyomatokkal (egy tőlem és egy barátomtól) 2008-ból, és még mindig van egy kereskedelmi fecskendő háttere "Ecuadorból". Mindezt azért, hogy ha tehetem, további teszteket végezhessek. Kíváncsi vagyok, hogy megmaradt-e valami.
ez mind amatőrként készült...
Akkoriban jobban fel voltam szerelve...
Meglátjuk, hogy ez motivál-e arra, hogy újra felszerelkezzek.
folytatás (ha ennek a témának van valami köze ide... nem is vagyok benne biztos)