Őszinte véleményem szerint meglepett, hogy egyáltalán működött, és míg egy terminális fluoratomról ismert, hogy ebben a kontextusban működik, a bromid legalábbis lehet (jó) kilépő csoport, de a fluorid soha nem az, a C-F kötés erőssége miatt. A kettős kötés más körülmények között reaktív, ezért nem lehet a legjobb reakcióhely. Csináljon egy kis tételt 5-Brom-1-penténnel és nézze meg, hogy a termék jobb lesz-e... a fehérré válás az acetonnal való érintkezéskor egyértelműen jelzi, hogy a termék más, de az Ön optimista nézete szerint talán nem teljesnek nevezhetem, ezért hiányzik a "farok", ahogy azt az Ön által leírtak sugallják, és megmagyarázza a hatékonyság nagymértékű csökkenését. Vagy 5-brom-1-pentént vagy 1-brom-5-pentánt kellene használnia a minőség valószínűbb javulásához. Nem vagyok szakértő ezen a pontos területen, de a kémia bizonyos fokig értelmet ad számomra, mivel én is szokatlannak találom, hogy az emberek ilyen visszafordítható módon írják le a preparatív hibáikat. Úgy gondolom, hogy a végén vagy jobb lesz a potencia, mint amilyen, vagy nem lesz jelentős változás eset, amelyben azt javaslom, hogy ne adja el, mivel a probléma messze nem megoldott.