- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 10
A következő lépésekben egy nagyon egyszerű példán keresztül elmagyarázom, hogyan teheti az operációs rendszerét az összes adatával együtt hordozhatóvá és láthatatlanná a nem kívánt látogatók számára.
Mivel az átalakítás önmagyarázó, nem dokumentáltam képileg.
1. lépés:
Szerezzen be egy nagy olvasási sebességű és USB 3.1-es USB sticket.
Az én esetemben egy Samsung MUF-128AB-ot.
Ilyen méretekkel tökéletes erre a célra.
Csak a pendrive-on lévő lenyomatot kell eltávolítani.
Ezután létrehoz egy bootolható pendrive-ot egy operációs rendszerrel, mint a Windows to go / Linux Mint a "Rufus" segítségével.
A Youtube-on rengeteg utasítás található.
Ha a telepítés befejeződött, menj be a biosba, indítsd el a sticket és helyezd át az összes releváns adatot az új rendszeredre.
2. lépés:
Rendeljen egy USB charching javító készletet, amely hitelesnek tűnik.
Azt hiszem, most már minden világosnak kell lennie.
Fogj egy szuperragasztót és ragaszd össze a kábelt először az USB C oldal aljzatával, majd magával a csatlakozóval.
Figyeljünk arra, hogy az aljzat és a csatlakozó között mekkora legyen a távolság, és hogy egyenesen igazodjon.
Fogj egy fogót és vágd le a falsh eszköz műanyag tokját.
Látni fogja, hogy nincs különbség a mérettől a pótalkatrészhez képest.
Ragassza fel a másik oldal burkolatát, és óvatosan próbálja meg oda helyezni a pálcát.
Ne nyomja túl erősen, távolítson el néhány műanyagot a fedél belsejéből.
Az én esetemben a pálca egy kicsit nagyobb volt, ezért a fedél megrepedt, ezért a pálca kicsit ferdén ül a tokban, mint a képeken.
Most már van egy különálló operációs rendszered, amelyhez csak akkor férhetsz hozzá, ha bedugod a "töltőkábelt" a számítógépbe, és a Bios-on keresztül indítod el, amit nem találnak meg és nem koboznak el semmilyen házkutatási parancs esetén, mert nem adathordozó.
Hogy biztos legyen benne, hogy nem történik semmi, minden használat után húzza ki a számítógépből, és dugja be a hálózati adapterbe.
Azok számára, akiknek még nagyobb biztonságra van szükségük, mint nekem, van még egy lépés.
3. lépés:
Vegyél egy másik USB sticket és egy KIS USB OTG adaptert.
Ezen kívül szereztem egy OXVA xlim SE elektromos cigarettát.
Ezt úgy lehet kinyitni, hogy kiveszem az oldalán lévő csapot, ahogy a videón látható.
Mindössze annyit kell tennie, hogy eltávolítja az akkumulátort, levágja az OTG-kábelt, és ráforrasztja az USB C portra.
Csatlakoztassa az új USB-sticket, szerelje össze, és csatlakoztassa a számítógéphez adatkábelen keresztül.
Indítsa el a rendszereszközét a kábelről, titkosítja azt, és tegye a kulcsot a másikra.
Fejezze be!
Mivel az átalakítás önmagyarázó, nem dokumentáltam képileg.
1. lépés:
Szerezzen be egy nagy olvasási sebességű és USB 3.1-es USB sticket.
Az én esetemben egy Samsung MUF-128AB-ot.
Ilyen méretekkel tökéletes erre a célra.
Csak a pendrive-on lévő lenyomatot kell eltávolítani.
Ezután létrehoz egy bootolható pendrive-ot egy operációs rendszerrel, mint a Windows to go / Linux Mint a "Rufus" segítségével.
A Youtube-on rengeteg utasítás található.
Ha a telepítés befejeződött, menj be a biosba, indítsd el a sticket és helyezd át az összes releváns adatot az új rendszeredre.
2. lépés:
Rendeljen egy USB charching javító készletet, amely hitelesnek tűnik.
YuXi DIY Ladekabel DIY schweißen USB zu Typ C Stecker Stecker Kabel Kabel Für Huawei Ehre 20 P30Pro Für Xiaomi USB-C Ladegerät Kabel - AliExpress 13
Okosabb vásárlás, jobb élet! Aliexpress.com
de.aliexpress.com
Azt hiszem, most már minden világosnak kell lennie.
Fogj egy szuperragasztót és ragaszd össze a kábelt először az USB C oldal aljzatával, majd magával a csatlakozóval.
Figyeljünk arra, hogy az aljzat és a csatlakozó között mekkora legyen a távolság, és hogy egyenesen igazodjon.
Fogj egy fogót és vágd le a falsh eszköz műanyag tokját.
Látni fogja, hogy nincs különbség a mérettől a pótalkatrészhez képest.
Ragassza fel a másik oldal burkolatát, és óvatosan próbálja meg oda helyezni a pálcát.
Ne nyomja túl erősen, távolítson el néhány műanyagot a fedél belsejéből.
Az én esetemben a pálca egy kicsit nagyobb volt, ezért a fedél megrepedt, ezért a pálca kicsit ferdén ül a tokban, mint a képeken.
Most már van egy különálló operációs rendszered, amelyhez csak akkor férhetsz hozzá, ha bedugod a "töltőkábelt" a számítógépbe, és a Bios-on keresztül indítod el, amit nem találnak meg és nem koboznak el semmilyen házkutatási parancs esetén, mert nem adathordozó.
Hogy biztos legyen benne, hogy nem történik semmi, minden használat után húzza ki a számítógépből, és dugja be a hálózati adapterbe.
Azok számára, akiknek még nagyobb biztonságra van szükségük, mint nekem, van még egy lépés.
3. lépés:
Vegyél egy másik USB sticket és egy KIS USB OTG adaptert.
Ezen kívül szereztem egy OXVA xlim SE elektromos cigarettát.
Ezt úgy lehet kinyitni, hogy kiveszem az oldalán lévő csapot, ahogy a videón látható.
Mindössze annyit kell tennie, hogy eltávolítja az akkumulátort, levágja az OTG-kábelt, és ráforrasztja az USB C portra.
Csatlakoztassa az új USB-sticket, szerelje össze, és csatlakoztassa a számítógéphez adatkábelen keresztül.
Indítsa el a rendszereszközét a kábelről, titkosítja azt, és tegye a kulcsot a másikra.
Fejezze be!