Question Szükség van vákuumra a freebase gőzdesztillációjakor?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
Most fejeztem be egy amf szintetizátort, és most gőzzel kell desztillálnom a freebase-t. és akkor a ´vákuumgépem elromlik. A rohadék.
Még soha nem desztilláltam gőzzel normális nyomáson olajat, mindig azt hittem, hogy a 100 C károsíthatja? Szóval várnom kell egy új szivattyúra? (fucketifucketifucketifucketi)

prime minister

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
gőzdesztillálhatsz gond nélkül légnyomáson, csak győződj meg róla, hogy a hőmérő hőmérséklete max 98,5°C-on van, és csináld lassanyy....... Lehet, hogy több időt vesz igénybe, mint amennyit én tudok gondolni.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
302
A gőzdesztilláció egyáltalán nem működik vákuummal. Az amfetamin vízhez viszonyított mennyisége csökken a csökkentett nyomáson, és magasabb lesz a megemelt nyomáson és hőmérsékleten (de akkor hajlamos vagy a nem kívánt szennyeződések együttdesztillálására is). A gőzdesztilláció sebességét inkább a lombikban lévő folyadék felülete és a lombiknyílás átmérője, valamint a kondenzátorhoz való csatlakozás határozza meg, és kevésbé az alkalmazott hő. Ezért kell a lombikot legfeljebb a felére megtölteni, a felületet maximalizálni, és széles nyakú lombikot használni, mint például az NS45, és ugyanolyan átmérőjű lombikot a kondenzátorig. A lombikot teljesen el kell szigetelni a visszakondenzáció elkerülése érdekében. Ha helyesen végezzük, akkor nem olyan lassú, mint sokan mondják, de még mindig időbe telik.