Naujoji 2cb sintezė + problemos su paveikslėliais , prašau, padėkite man tai išsiaiškinti

Babazik

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
aš aptikau šį naujovišką būdą ir bandžiau tai padaryti , bet susidūriau su problemomis tikiuosi, kad padėsite man tai išsiaiškinti.
CeMgoFKiy0

užsisakiau 1 kg 2,5 Dmba iš Kinijos.

štai kokie žingsniai :

1. Ištirpinkite 8,3 g (50 mmol) 2,5-dimetoksi benzaldehido 50 ml metanolio ir 6,1 g (100 mmol) nitrometano 1 l stiklinėje. Tirpalą išmaišykite ir atvėsinkite iki 0~5 laipsnių C.

2. Ištirpinkite 8,4 g (150 mol) kalio hidroksido 25 ml metanolio. Tirpalą išmaišykite ir atvėsinkite iki 0~5 laipsnių C temperatūros.

3. Įdėkite ąsotį su 2,5-dimetoksi benzaldehido tirpalu (1) į didelį indą su ledo ir druskos vonelėmis ir pastatykite didelį indą ant magnetinės maišyklės. Termometru stebėkite temperatūrą stiklinės viduje ir įjunkite maišyklę.

4. Lašintuvu lėtai įpilkite kalio hidroksido tirpalo į ąsotį. Venkite, kad temperatūra neviršytų 5 laipsnių C.

5. Baigę pilti (paprastai per 1 valandą), maišykite mišinį dar 30 min.

6. Paruoškite 300 ml 10 % HCl tirpalo ir maišydami mišinį atvėsinkite jį iki 5-10 laipsnių C temperatūros.

7. Į ąsotį su mišiniu įpilkite atvėsinto 10 % HCl tirpalo per 5 kartus kas 5 min (maždaug 60 ml vieną kartą) maišydami.

8. Dabar mišinio viduje matomas geltonos spalvos kristalas. Paruoškite Buchnerio piltuvėlį ir kolbą bei naudokite siurbimo šaltinį kristalui surinkti. Jums nereikia džiovinti ir sverti kristalo.

***Pirmoji nuotrauka, kai pamatysite geltoną (tamsesnis yra nesureagavęs DMBA ans buvo pašalintas.

9. Sumaišykite 300 ml 32 % HCl tirpalo ir 150 ml IPA 1 l stiklinėje. Tirpalą atvėsinkite iki 5 laipsnių C temperatūros.

10. Į HCl/IPA tirpalą iš (9) įpilkite drėgną kristalą iš (8). Įdėkite ąsotį į didelį indą su ledo ir druskos vonelėmis ir pastatykite didelį indą ant magnetinės maišyklės.

11. Paruoškite 45 g cinko miltelių. Miltelius įmaišykite į maišomąjį tirpalą per 1 valandą. Neskubėkite, kitaip susidarys daug geltonų burbuliukų. Naudokite nedidelį šaukštą ir pilkite lėtai.

12. Baigę pridėti. Mišinį maišykite dar 2 valandas, dabar matysite, kad tirpalas tampa skaidrus, o dugne gali būti šiek tiek neištirpusio cinko. Neištirpusių cinko miltelių paviršiuje matysite labai mažą vandenilio burbuliuką. Padėkite mišinį uždengtą dangteliu į šaldytuvą vienai nakčiai. Tuo pačiu metu 100 g natrio hidroksido sumaišykite su 150 ml vandens. Į vandenį NaOH įpilkite per 3 ar 4 kartus, kad nepakiltų temperatūra. NaOH tirpalą taip pat įdėkite į šaldytuvą.

13. Įdėkite ąsotį su mišiniu į didelį indą su ledo ir druskos vonelėmis ir pastatykite didelį indą ant magnetinės maišyklės. Į maišomąjį mišinį lėtai įpilkite NaOH tirpalo, kad nepakiltų temperatūra.

14. Baigus pilti, į mišinį įpilama dar 50 g NaCl ir mišinys palaikomas kelias valandas, kol matomas gerai atsiskyręs IPA sluoksnis.

15. IPA sluoksnį lašintuvu atsargiai nusiurbkite į indą. Į mišinį įpilkite 50 ml IPA ir du kartus siurbkite, kad surinktumėte produktą.
16. IPA su 2C-H padėkite po ventiliatoriumi, kad jis išgaruotų. Po kelių valandų gausite geltonos spalvos aliejų (2C-H). Galite sumaišyti 200 g natrio hidroksido su 300 ml vandens. Į vandenį NaOH įpilkite per 3 ar 4 kartus, kad nepakiltų temperatūra. Įdėkite NaOH tirpalą į šaldytuvą.

17. Pasverkite aliejų ir jį užrašykite. Jei turite svarstyklių viršutinės ribos problemą, paruoškite mažesnį indą ir užrašykite tuščią svorį. Vykstant IPA garinimui, mišinį galite perpilti į mažesnį indą.

*** PIC čia gavau 2ch, ekstrahuotą dmba su ipa ir išdžiovintą (mano 2ch buvo šiek tiek tamsus, nors tikrai stebėjau temperatūrą.

18. 100 mmol 2C-H ištirpinkite 50 ml GAA 1 l ąsotyje ir pastatykite ąsotį į ledo vonelę su maišykle.

19. Kitoje stiklinėje sumaišykite 120 ml GAA, 40 ml vandens, 11,8 g sieros rūgšties (120 mmol) ir 14,3 g kalio bromido (120 mmol). Į mišinį maišant įpilkite 5,8 g 35 % vandenilio peroksido tirpalo (60 mmol). Pamatysite, kad pasikeitė spalva.

20. Naudodami lašintuvą lėtai maišydami įpilkite mišinį iš (19) į mišinį iš (18). Baigę pridėti, maišydami į mišinį įpilkite 5,8 g 35 % vandenilio peroksido tirpalo (60 mmol). Maišant palaukite dar 20 min.

* čia yra brominimo etapas, manau, kad viskas teisingai pavyko... tiesiog viską sumaišykite.

21. Lėtai įpilkite NaOH tirpalo iš (16) į mišinį ledo vonioje.

* tai nuotrauka su plūduriuojančiais juodais gleivynais

22. Dabar spalva turėtų būti tamsiai ruda. Į mišinį maišant įpilkite 100 ml tolueno. Po 5 min. maišymo mišinį pasodinkite ir palaukite, kol atsiskirs sluoksniai. Išsiurbkite tolueną lašintuvu ir surinkite tolueną. Šį veiksmą kartokite tol, kol toluenas taps skaidrus. Tolueno reikia įpilti gal 3 ar daugiau kartų, tai priklauso nuo jūsų įgūdžių.

*pridėkite nuotrauką su sluoksnių išskyrimu iš tolueno. Aš taip pat naudojau skiriamąjį piltuvėlį, kad įsitikinčiau, jog toluenas yra kuo švaresnis ir jame nėra vandens.

23. Tolueną uždėkite ant maišyklės ir įpilkite 13,6 g 32 % HCl tirpalo (120 mmol). Maišant matysite, kad toluene susidaro šiek tiek druskos. Po kelių minučių nutraukite maišymą ir piltuvėliu bei filtru surinkite druskos miltelius. Jie turi būti tamsiai rudos spalvos.

*** Štai čia galiu susidurti su problema, į tolueną įpylus hcl, vietoj susidariusios druskos susidaro tik juodas lipnumas, kuris krenta į dugną, ir aš galiausiai turiu didelį jo kiekį T_T

24. Miltelius ant filtro lašintuvu plaukite acetonu, kol spalva taps balta.

Dabar tikrai nežinau, ką daryti? Turiu tą juodą tirpalą, kuris nuskendo dugne, spėju, kad tai 2cb, iš kurio negali susidaryti druska, ir jis suskystėjo, tapo netirpus toluene ir nuskendo dugne?
Aš turiu prieigą prie DCM, įdomu, ką man daryti toliau? Ar turėčiau surinkti tą juodą nuskendusį tirpalą ir ką nors su juo daryti?
Be to, mano 2ch aliejus buvo tamsus, ar tai svarbu?

Last edited by a moderator:

Babazik

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
redaguoti : paėmiau gabalėlį, kuris plūduriavo po NAOH, dėl kurio 2cb netirpsta vandenyje, ir įmečiau jį į švarų tolueną bei pridėjau hcl, ir iš tiesų susidarė balta druska , spėju, kad toluene yra kitų dalykų, kurie neleidžia susidaryti druskai, todėl sugalvojau idėją į tolueną įpilti hcl, ir visi ištirpę 2cb nusileis į dugną, tada atskirti tolueną piltuvėliu, tada įpilti NAOH, dėl kurio susidarys vandenyje netirpūs 2cb gabaliukai, tada juos paimti, įpilti į naują švarų tolueną ir vėl įpilti hcl.

Last edited:

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,863
Deals
1
Tiesą sakant, manau, kad H2O2 35% su sieros rūgštimi sunaikina (peroksiduoja) jūsų produktą. Ar galite gauti elementaraus bromo ir atlikti reakciją taip, kaip rašiau?
Ar ši medžiaga lydosi toje pačioje temperatūroje kaip ir 2C-B*HCl?

Babazik

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
Turėjo galimybę patikrinti
nemanau, kad galiu gauti elementinio bromo, nes reikia specialaus leidimo, bet paprašysiu gal nedidelio kiekio, tikrai žinau, kad mano draugui kitoje šalyje sintezė pavyko 100 %, taigi tik aš kažką darau ne taip, jis pasakė, kad cinko redukcijos metu turiu stebėti temperatūrą, kad ji būtų dar mažesnė nei 10 C, kitaip gausiu tamsiau atrodančią 2ch alyvą.
Esu beveik įsitikinęs, kad mano toluenas yra tiesiog užterštas kitu produktu, nes jis netapo skaidrus įpylus HCL, o 2cb protenated tiesiog nuskendo dugne, bet aš gavau druskos, jei paėmiau gabalėlį iš paveikslėlio ir pridėjau į švarų tolueną, jis davė nedidelį kiekį druskos, todėl įdomu, kaip turėčiau iš tolueno išgauti 2cb gleivinę?
įpilti hcl ir leisti jam nuskęsti, tada išmesti nešvarų tolueną, maišant įpilti bazinio vandens, kad jis netirptų vandenyje ir susidarytų 2cb alyvos gabalėliai, tada vėl išmesti į švarų tolueną ir vėl įpilti hcl, gal tai pavyks, ką manote?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,863
Deals
1
Tikrai sunku skaityti, žmogau, bet aš suprantu.
Išgarinkite tolueną, distiliuokite tolueną ir pakartokite
Turite omenyje NaOH aq. tirpalą, tiesa?
kas tai yra?

Babazik

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0

Atsiprašau už blogą anglų kalbą, pasistengsiu paaiškinti aiškiau, turėjau omenyje gabaliukus, nuotraukoje, kurioje plūduriuoja 2cb gabaliukai, paėmiau vieną iš jų ir įmečiau į švarų tolueną, pridėjau hcl ir susidarė druska, taigi manau, kad ekstrakcijai naudojamas toluenas su savimi turi medžiagų, kurios neleidžia susidaryti druskai, dabar turiu tolueną, kurio dugne po hcl pridėjimo yra gleivių, ir man įdomu, kaip turėčiau atskirti jį nuo nešvaraus tolueno (kartu su jame esančiomis medžiagomis, išskyrus 2cb), kad galėčiau jį įpilti į naują tolueną ir pabandyti pridėti hcl, kad susidarytų druska

Uncle Lee

Don't buy from me
New Member
Reaction score
52
Manau, kad turite problemą pirmajame žingsnyje, Henrio reakcijoje, vietoj natrio hidroksido kaip katalizatorių turėtumėte naudoti kokį nors pirminį aminą, jei negalite gauti gero katalizatoriaus, galite naudoti amonio acetatą, tada refliuksuokite katalizatorių su reaguojančiomis medžiagomis, tam tikroje temperatūroje, kad β-nitro alkoholis dehidratuotų ir susidarytų nitroalkenas, ši temperatūra yra bent kambario temperatūra, o ne pagal ir in sąlygas.
Į reakciją įpilama druskos rūgšties, spėju, kad jūsų tikslas yra nutraukti reakciją, iš tikrųjų manau, kad šis etapas yra nereikalingas, baigus reakciją galima įdėti reakciją į šaldytuvą, o po to perpumpuoti ir išplauti IPA arba perkristalizuoti.
Gautas nitroalkenas turėtų būti oranžinės ar raudonos spalvos, o po rekristalizacijos kristalo forma rodo adatinius kristalus, jūsų produktas yra geltonas, nemanau, kad tai teisinga, gali būti, kad jūs tiesiog redukavote aldehidą iki alkoholio ir tada bromavote, kad gautumėte šiuos juodus produktus

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,863
Deals
1
Arba pakartokite sintezę su DCM.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
304
Yra kur kas geresnių ir paprastesnių preparatų tiek nitrostirenui, tiek jo redukcijai, kuriems maloniai rekomenduoju Al/Hg arba dar geriau Red-Al.