Prie to, ką išvardijo Paracelsas, pridėčiau kai ką, kas man padeda, nes laikui bėgant mano ambienas nustoja efektyviai veikti, o kai kuriems žmonėms keistų dalykų, tokių kaip vaikščiojimas per miegus, vairavimas, apsipirkinėjimas, be kita ko, gali pasireikšti vartojant didesnes dozes, o kai kuriems žmonėms - bet kokią dozę, tai gerti Montmorency vyšnių sultis, aš perku prekės ženklo "Indian Summer", nes jos yra tik iš dalies koncentratas, kai kurių prekės ženklų yra 100 % koncentratas, ir reikia rasti tinkamą mišinį. Kodėl Montmorency vyšnių sultys?
Montmorency vyšnių sultys yra puikaus skonio, be to, jose yra natūralaus melatonino (apie 013 mg viename grame) ir triptofano (žinote, kad tai yra kalakutienoje, apie kurią visi sako, kad nuo jos visada norisi miegoti), kurį mūsų organizmas naudoja seratoninui ir melatoninui gaminti. Galbūt man taip atrodo, bet jaučiu, kad jis man padeda, nors pats melatoninas to nedaro, ir naudoju jį gamindamas kanapių guminukus, kurie, manau, taip pat padeda miegoti. Tačiau įspėjimas: Saugokitės pigių sulčių su pridėtu cukrumi, kuris yra neigiamas, koncentratas tai sušvelnins, o jo daug nereikia, jei jums reikia arba norite išvengti pridėto cukraus dėl rūgštaus skonio ir, žinoma, šiais laikais jie turi į viską pakuoti cukraus.
Alergija taip pat yra problema, įsitikinkite, kad nesate alergiški, žinau daug žmonių, kurie niekada negirdėjo apie šias vyšnias, todėl niekada jų nevalgė ir neturi supratimo apie galimą alergiją. Taip pat galima sąveika su tais pačiais vaistais, kurie gali sąveikauti su melatoninu, atsižvelgiant į tai, kad monmorency vyšniose melatonino yra daugiau nei bet kurioje kitoje vyšnioje, kai kurie vaistai gali sąveikauti su antikoaguliantais, antikonvulsantais, vaistais nuo diabeto, aukšto kraujospūdžio, imunosupresantais ir kofeinu. Dauguma žmonių negeria kofeino kartu su melatoninu, nes bando miegoti, tačiau prisiminus, kad kai kuriuose dalykuose, pavyzdžiui, arbatoje, yra natūraliai esančio kofeino, kofeinas gali blokuoti organizmo gebėjimą įsisavinti melatoniną ir sukelti melatonino kaupimąsi. Maisto papildai nėra reguliuojami kaip daugelis vaistų, o kai kuriuose jų buvo rasta pridėtinio seratonino, todėl serotonino kaupimasis gali sukelti serotonino sindromą. Visa tai yra geri dalykai, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį prieš vartojant tokius dalykus kaip melatoninas ar geriant vyšnių sultis, kuriose jo natūraliai yra.