Question Ar reikalingas vakuumas distiliuojant garais laisvąją bazę?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
Ką tik baigiau amf sintezatorių ir dabar man reikia distiliuoti laisvąją bazę vandens garais. ir tada sugenda mano ´vakuuminis aparatas. Tas šūdas.
Niekada anksčiau nedistiliuodavau alyvos garais su nnormaliu slėgiu, visada maniau, kad 100 C gali ją sugadinti? Taigi, ar man reikia laukti naujo siurblio? (fucketifucketifucketifucketi)

prime minister

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
be jokių problemų galite distiliuoti garais esant oro slėgiui, tik įsitikinkite, kad termometro temperatūra yra ne aukštesnė kaip 98,5 °C, ir tai darykite lėtai...... Galbūt tai užtrunka ilgiau, kaip man atrodo.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
302
Distiliacija garais visiškai neveikia vakuume. Amfetamino kiekis vandenyje tampa mažesnis esant mažesniam slėgiui ir didesnis esant didesniam slėgiui ir temperatūrai (tačiau tada esate linkę ko-distiliuoti ir nepageidaujamas priemaišas). Distiliavimo garais greitį labiau lemia skysčio paviršiaus plotas kolboje ir kolbos atidarymo skersmuo bei jungties su kondensatoriumi skersmuo, o mažiau - naudojama šiluma. Todėl kolbą reikėtų pripildyti ne daugiau kaip iki pusės, maksimaliai sumažinant paviršiaus plotą ir naudojant kolbą su plačiu kakleliu, pavyzdžiui, NS45, ir tokio pat skersmens iki kondensatoriaus. Kolba turi būti visiškai izoliuota, kad būtų išvengta grįžtamojo kondensato. Jei viskas daroma teisingai, tai nėra taip lėtai, kaip daugelis sako, bet vis tiek užtrunka.