Ketinau tai įdėti į kitą temą, bet atrodo, kad čia tinka gerai... Galbūt tai ko nors verta arba padės patikslinti. Pabaigoje palikta nedidelė mintis po tekstu.
Priklausomai nuo tikslios "analogiško įstatymo" apibrėžties... ar tiesa - kad šis teisės aktas taikomas tik I ir II sąrašo cheminėms medžiagoms?
O gal tai greičiau reiškia, kad bet koks analogas, nesvarbu, kokia jo motina, tampa arba I, arba II sąrašu. Pavyzdžiui, ketamino analogai turėtų būti persekiojami kaip ketaminas, kaip III sąrašo medžiaga, manytumėte. Tačiau matau, kad metoksetaminas nuo 22.6.22 m. įtrauktas į I sąrašą. Rekomendacija tokia: didelė piktnaudžiavimo ir priklausomybės galimybė, nėra pripažintos medicininės paskirties. Įdomu matyti visus "ketamino padedamos terapijos" skelbimus ieškant. Nežinojau, kad tai toks populiarus (ir pripažintas) dalykas. Vis dėlto analogas praleistas per žingsnį ir negali būti naudojamas terapijoje. Man patinka, kad didžioji dalis benzo šeimos taip pat yra IV sąraše. "Mažas priklausomybės potencialas" ... Taip, geras skambutis...
Norėčiau manyti, kad tai NĖRA tiesa. Tačiau visi požymiai rodo, kad taip. Manau, kad apskritai yra šiek tiek laisvės, nes prieš 10 metų kalėjau daugiau nei 2 metus už kažkokio katinono ar mda analogo pardavimą narkomanui. Laimei, kad ir su kuo mane pagavo, "etilonas" yra I sąrašo medžiaga. Tačiau nepamirškite, kad tai yra federalinis lygmuo. Čia ir yra ta pilkoji zona. Man buvo pateikti kaltinimai valstijos lygmeniu, kur aš prisipažinau, kad prekiavau "C klasės medžiaga". "Prekyba" buvo laikoma dėl kiekio. Negaliu rasti gairių, bet manau, kad mano valstijoje turi būti daugiau kaip 20 gramų ar panašiai, kad tai būtų laikoma prekyba C klasės medžiaga.
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Tai ne mano valstija, bet čia jie šiek tiek paaiškina. Gerai, kad nesusipykau su federaliniais, nes mano etilonas jiems galėjo būti ir fentanilis.
Jei taip būtų buvę, man būtų buvusi visai kitokia situacija, kaip ir mano tvarkaraščiui.
Tačiau manau, kad tai turėtų būti peno apmąstymams daugumai mūsų, bent jau JAV. Jei jus pagauna besišvaistant su paštu, žinote ką? Fed laikas. Jei ką nors darote už valstijos ribų? Federalinė bausmė. Kai kurie iš mūsų, priklausomai nuo to, ką darome, galbūt norėsime persvarstyti savo veiksmus ir iš naujo įvertinti žaidimo planą. Štai kodėl slapstymasis ir opsec yra tokie svarbūs. Jei viskas klostysis kaip tik taip, kaip reikia, paketas gali baigtis tuo, kad šiame gyvenime jums kainuos likusią laisvę. Arba net kažką tokio kvailo, kaip tai, kad greitkelyje praleidote išvažiavimą ir atsitiktinai atsidūrėte už valstijos ribų. Tarkime, kad gyvenate, pavyzdžiui, trijų valstijų teritorijoje (NY/NJ/CT) (iš tiesų toje teritorijoje tikrai taip lengva atsidurti kitoje valstijoje nesistengiant...). Važiavote nuvežti siuntinio ir į jus atsitrenkė kažkoks vaikas, kas dabar? Bagažinėje turėjote du kilogramus tiriamosios cheminės medžiagos ir į jus atsitrenkė iš galo, tiesiai trenkė!, o dabar produktas... atrodo, kad tai akmens druska arba metamfetaminas, yra visur, gatvėje, jūsų bagažinėje ir t. t. Visur liudininkai, negali pabėgti, negali nieko paslėpti, negali nieko padaryti. Tai, už ką valstijos lygmeniu galėjo būti skirta ne daugiau kaip 3 metų bausmė, dabar virto 15 metų minimalia privaloma federaline bausme, kai bausmės skaičiuojamos mėnesiais. 15 metų... arba 180 mėnesių... Tai, žinoma, hipotetinė situacija, bet tokių dalykų pasitaiko dažniau, nei mes žinome. Atminkite, kad kiekvieną kartą turime būti visiškai teisūs. "Žmogui" užtenka būti pusiau teisiam ir truputį pasisekti, arba nešvariam ir manipuliuojančiam, tik vieną kartą.