Godīgi sakot, esmu pārsteigts, ka tas vispār izdevās, un, lai gan šajā kontekstā ir zināms, ka terminālais fluora atoms darbojas, bromīds vismaz var būt (laba) atstājamā grupa, bet fluorīds - nekad, jo C-F saites stiprums ir tāds. Dubultā saite ir reaktīva citos apstākļos, tāpēc tā nevar būt labākā reakcijas vieta. Veiciet nelielu partiju ar 5-brom-1-pentēnu un pārliecinieties, vai produkts kļūst labāks... baltā krāsā pārvēršanās saskarē ar acetonu skaidri norāda, ka produkts ir atšķirīgs, bet, ņemot vērā jūsu optimistisko viedokli, es to varu nosaukt par nepilnīgu, tāpēc trūkst "astes", kā to liecina jūsu aprakstītais un izskaidro lielo iedarbības samazināšanos. Jums būtu jāizmanto 5-brom-1-pentēns vai 1-brom-5-pentāns, lai panāktu labāku kvalitāti. Es neesmu eksperts tieši šajā jomā, bet man šķiet, ka ķīmija ir zināmā mērā jēgpilna, jo man arī šķiet neparasti, ka cilvēki apraksta savas preparātu kļūdas šādā atgriezeniskā veidā. Domāju, ka galu galā jums būs vai nu labāka potence, nekā tā ir, vai arī nav būtisku izmaiņu gadījumā, kurā es iesaku to nepārdot, jo problēma ir tālu no atrisinājuma.