Szczerze mówiąc, jestem zaskoczony, że to w ogóle zadziałało i chociaż wiadomo, że końcowy atom fluoru działa w tym kontekście, bromek przynajmniej może być (dobrą) grupą opuszczającą, ale fluorek nigdy nie jest, ze względu na siłę wiązania C-F. Wiązanie podwójne jest reaktywne w innych warunkach, dlatego nie może być najlepszym miejscem reakcji. Zrób małą partię z 5-bromo-1-pentenem i zobacz, czy produkt jest lepszy... zmiana koloru na biały w kontakcie z acetonem wyraźnie wskazuje, że produkt jest inny, ale w twoim optymistycznym ujęciu mogę go nazwać niekompletnym, ponieważ brakuje "ogona", jak sugeruje to, co opisujesz i wyjaśnia duży spadek siły działania. Powinieneś użyć 5-bromo-1-pentenu lub 1-bromo-5-pentanu, aby uzyskać bardziej prawdopodobną poprawę jakości. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, ale chemia ma dla mnie pewien sens, ponieważ uważam za niezwykłe, że ludzie opisują swoje błędy przygotowawcze w tak odwracalny sposób. Sądzę, że skończysz albo z lepszą mocą, albo bez znaczących zmian, w którym to przypadku sugeruję nie sprzedawać, ponieważ problem jest daleki od rozwiązania.