Ukryj swoje dane na dowolnym urządzeniu USB

whey?

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
10
W poniższych krokach wyjaśnię bardzo prosty przykład, jak sprawić, by system operacyjny wraz ze wszystkimi danymi był przenośny i niewidoczny dla niechcianych gości.

Ponieważ konwersja nie wymaga wyjaśnień, nie została ona udokumentowana obrazowo.

Krok 1:

Zdobądź pamięć USB o wysokiej prędkości odczytu i USB 3.1.

W moim przypadku był to Samsung MUF-128AB.

Dzięki tym wymiarom jest idealny do tego celu.

IrFBH3qk5h

Trzeba tylko usunąć nadruk na pamięci.

Następnie należy utworzyć bootowalny dysk z systemem operacyjnym, takim jak Windows to go / Linux Mint za pośrednictwem "Rufus".

Istnieje mnóstwo instrukcji na Youtube.

Po zakończeniu instalacji przejdź do biosu, uruchom pamięć i przenieś wszystkie istotne dane do nowego systemu.

Krok 2:

Zamów zestaw naprawczy USB charching, który wygląda autentycznie.

Teraz myślę, że wszystko powinno być jasne.

Weź superglue i sklej kabel najpierw z gniazdem po stronie USB C, a następnie z samym złączem.

Zwróć uwagę na odległość od gniazda do złącza i czy jest wyrównane prosto.

Weź szczypce i odetnij plastikową obudowę urządzenia falsh.

Zobaczysz, że nie ma różnicy między rozmiarem a częścią zamienną.

Przyklej pokrywę z drugiej strony i ostrożnie spróbuj umieścić tam drążek.

Nie dociskaj go zbyt mocno, usuń trochę plastiku wewnątrz pokrywy.

W moim przypadku drążek był nieco większy, więc pokrywa pękła, dlatego drążek siedzi nieco krzywo w obudowie, jak na zdjęciach.

Teraz masz oddzielny system operacyjny, do którego można uzyskać dostęp tylko po podłączeniu "kabla ładującego" do komputera i uruchomieniu go przez Bios, który nie zostanie znaleziony i skonfiskowany w żadnym przypadku nakazu przeszukania, ponieważ nie jest to nośnik danych.

Q5lIZbWzwF

Aby mieć pewność, że nic się nie stanie, po każdym użyciu należy odłączyć go od komputera i podłączyć do zasilacza.

Od76y8APoa
TS5pPjWqlB

Dla osób, które potrzebują jeszcze większego bezpieczeństwa, tak jak ja, jest jeszcze jeden krok.

Krok 3:

Kup kolejną pamięć USB i MAŁY adapter USB OTG.

WUPOvFbu1H

Dodatkowo mam elektrycznego papierosa OXVA xlim SE.

PHW9Y3xlIk
NyVKcOgjoF

Można go otworzyć, wyjmując bolec z boku, jak pokazano na filmie.

Wystarczy wyjąć baterię, przeciąć kabel OTG i przylutować go do portu USB C.

FXzYoB37ON

Podłącz nową pamięć USB, zmontuj ją i podłącz do komputera za pomocą kabla do transmisji danych.

E5sdwoiFCE

Uruchom urządzenie systemowe z kabla, zaszyfruj je i umieść klucz na drugim.

Gotowe!

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Zapisane w mojej bibliotece :) To jest niesamowite!

whey?

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
10
Dziękuję, mam nadzieję, że pomogę zwiększyć Twoje bezpieczeństwo.
Oczywiście z chęcią wysłucham również Twoich osobistych pomysłów. Możliwości są nieograniczone, jeśli weźmiemy pod uwagę, że prawie wszystko można podłączyć przez USB.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Zdecydowanie nie mam czasu, aby to skonfigurować i nie jest to w 100% potrzebne, ponieważ nie jestem sprzedawcą, ale skonfiguruję to, gdy nadejdzie odpowiedni czas
Właściwie byłoby dość szalone, gdyby wszystko było zapisywane na typie USB C, a nie zwykłym, aby pasowało do wyglądu ładowarek androidowych! Większość notebooków i tak ma porty typu C. Zastanawiam się, czy transfer danych byłby możliwy przez porty ładowania typu C w notebookach, ale jestem pewien, że będzie to najłatwiejsza rzecz do zrealizowania.

whey?

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
10
Niestety, dwustronny kabel usb C nie będzie działać, ponieważ nie ma jeszcze nośnika pamięci w tym rozmiarze, więc port usb A musi być dostępny dla kabla ładującego.
Jeśli obawiasz się o samo połączenie, możesz oczywiście użyć wspomnianego wyżej zestawu naprawczego zgodnie z przeznaczeniem, tyle że lutując sztyft od tyłu.

Lub można użyć urządzenia z wejściem usb C, jak wyjaśniono w kroku 3, gdzie nośnik pamięci znajduje się w samym urządzeniu, które jest widoczne tylko wtedy, gdy jest podłączone do komputera za pomocą kabla OTG.
Na przykład zasilacz do telefonu komórkowego.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Fajny byłby też zestaw słuchawkowy do gier lub coś podobnego i ukrycie w nim pendrive'a. Zwykle są one wyposażone w zwykłe porty USB.

whey?

Don't buy from me
Resident
Language
🇩🇪
Reaction score
10
Też się nad tym zastanawiałem. W tym przypadku typ połączenia nie miałby znaczenia, ponieważ należy użyć adaptera, takiego jak ten powyżej na zdjęciu.

Miejsca wystarczyłoby na ten projekt.

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Rewolucja nie będzie transmitowana w telewizji :) Polub swój podpis :)

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Dzięki za umieszczenie tego na moim radarze koleś, wkrótce będę miał kilka rzeczy do zrobienia, jestem bardzo zdumiony

Mohammed_Lee

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Mam kilka gniazd USB w ścianie, wszystkie służą do ładowania urządzeń. Tylko jedno z nich jest manipulowane za pomocą sandisk micro usb. wygląda tak samo z zewnątrz i myślę, że naprawdę musiałeś zrobić dużo gówna, żeby popo wyrwał twoje gniazda.
(również bardzo dobrze, ponieważ jestem trochę niechlujny, jeśli chodzi o perifale, już straciłem 2 z tych małych patyków).

Mohammed_Lee

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
(oczywiście jest to również możliwe w przypadku przenośnych ładowarek) Wszystko, czego potrzebujesz, to maleńki patyk i to:

Attachments

• 3NakExlH54.png
    3NakExlH54.png
    192.6 KB · Views: 300

KokosDreams

Don't buy from me
Resident
Solutions
2
Reaction score
600
Bardzo podoba mi się pomysł ukrycia go w zestawie słuchawkowym do gier lub czymś podobnym, co mogłoby być nadal używane, mimo że zostało zmanipulowane

miner21

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
254
To jest sprytne! Podoba mi się! Czy kilka razy się pomyliłeś, zanim ci się udało? Zastanawiam się, czy mógłbym to zrobić i sprawić, by wyglądało normalnie (a nie na pokrytą klejem krzywą masę).

Mohammed_Lee

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Jeśli jest więcej osób zainteresowanych, mogę opublikować howto, gdy tylko będę miał na to czas

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,117
Deals
1
Nie jestem na tyle obeznany z technologią, by wdrożyć to teraz, ani nie mam takiej potrzeby, ale rozglądając się po moim domu, jest mnóstwo rzeczy, z którymi mógłbym to zrobić. Głośniki Bluetooth....Mam w ścianie gniazdka ze złączami USB. Mam takie, które podłącza się do zapalniczek samochodowych, ładowarek multipleksowych i pozostawia pozostałe 2 złącza USB jako ładowarki. Kontrolery do gier wideo. Narzędzia do ładowania USB (np. mam 3 narzędzia rotacyjne, które ładują USB.... Istnieje szeroki rynek dla kogoś, kto może tworzyć i sprzedawać takie oprogramowanie szpiegujące