Witam wszystkich,
Kilka miesięcy temu zostałem poproszony przez znajomego o pomoc w eksperymencie polegającym na ominięciu prekursora wosku PMK. Jego celem było przekształcenie go w olej PMK do syntezy MDMA. Obiecano mi procent od produktu końcowego (MDMA moonrock), jeśli będę w stanie pomóc mu w odkryciu metody przekształcania wosku PMK w olej, aby mógł kontynuować produkcję - ma przyzwoitej wielkości laboratorium, które stało w miejscu z powodu prekursora.
Miał bardzo niejasną i nieprecyzyjną instrukcję, której zamierzaliśmy użyć jako przewodnika do eksperymentowania z konwersją wosku na olej.
Wiedziałem, że w jego instrukcji brakuje kluczowych szczegółów, gdy tylko ją przeczytałem, ale czuliśmy się pewni, że będziemy w stanie rozwiązać brakujące elementy.
Po 2 nieudanych eksperymentach udało nam się z powodzeniem przekształcić wosk w olej PMK, który następnie wykorzystał do wznowienia produkcji MDMA.
Zaczęliśmy od 5 kg wosku i uzyskaliśmy 60%, a skończyliśmy na 3 l oleju. Wyprodukował blisko 3 kg MDMA z tego oleju i nigdy nie otrzymałem obiecanego procentu, a on przestał odpowiadać na moje telefony.
Nigdy nie zapisałem dokładnych pomiarów chemikaliów wspomagających, których używaliśmy podczas eksperymentów. Przygotował wszystkie pomiary, czego mam nadzieję nauczyć się z tego forum.
Mam bardzo słabą pamięć krótkotrwałą, ale postaram się podzielić tym, czego nauczyłem się podczas tego eksperymentu.
Z tego, co pamiętam, użyliśmy następujących metod + chemikaliów + pomiarów:
1) wosk PMK - 5 kg / 5 litrów (podgrzaliśmy stały wosk do postaci płynnej)
2) etanol - ?
3) woda destylowana - ?
4) kwas solny - ? (kapał powoli - szybkie wirowanie wewnątrz naczynia reaktora przez 3 - 4 godziny po zakończeniu kapania hcl)
5) DCM jako rozpuszczalnik
6) Przeniesiono do obrotowego odparowania w 60 °, aż dcm został całkowicie odparowany.
Wynik: 3 l oleju PMK (przyjemny aromat, jasnobrązowo-złota ciecz).
Mam nadzieję, że ktoś może rzucić trochę światła na mój problem:
Chciałbym wiedzieć, jakich dokładnych pomiarów użyliśmy i o jakich istotnych informacjach mogę zapomnieć, które są wymagane do pomyślnego powtórzenia metody przekształcania wosku PMK w olej PMK do produkcji mdma.
Każda wiedza i pomoc w tej sprawie jest bardzo mile widziana!
Przepraszam za tak długi post - dziękuję za przeczytanie i czekam na wszelkie odpowiedzi.