Question Kwas fenylooctowy i octan ołowiu (ii) Dowolna DESTRUKCYJNA DESTYLACJA

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
CZY KTOŚ MOŻE MI WYJAŚNIĆ, JAK DZIAŁA DESTYLACJA DESTRUKCYJNA, JAKIE URZĄDZENIA SĄ POTRZEBNE I JAK NALEŻY JE PODŁĄCZYĆ?

Metoda octanu ołowiu:

p2p.paa.pb.gif

Umieścić 1000 g kwasu fenylooctowego i 3000 g bezwodnego (lub trójwodnego) octanu ołowiu w aparacie destylacyjnym i podgrzać. Najpierw destylowana będzie woda, a następnie fenylo-2-propanon w tej destrukcyjnej destylacji, która wymaga liberalnego stosowania ciepła. Destylat rozdzieli się na dwie warstwy. Warstwa organiczna jest oddzielana i redestylowana w celu uzyskania czystego fenylo-2-propanonu, bp 105°C/10 mmHg lub 216°C przy ciśnieniu atmosferycznym.

PROSZĘ O POMOC W UZYSKANIU SZCZEGÓŁOWYCH INFORMACJI NA TEMAT SPRZĘTU / CIEPŁA / CZASU / EKSTRAKCJI.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
aparat do destylacji
pompa próżniowa
płaszcz grzewczy
Respirator pełnotwarzowy
dobrze wentylowany obszar

wszystko jest na miejscu i wyjaśnia, co należy zrobić, włącz ogrzewanie, aż zacznie destylować.

Destylat rozdzieli się na dwie warstwy. Warstwa organiczna jest oddzielana, a następnie należy ją ponownie destylować, aby uzyskać czysty fenylo-2-propanon, bp 105°C/10 mmHg lub 216°C pod ciśnieniem atmosferycznym.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
bardzo dziękuję za powtórkę, naprawdę to doceniam, ale moje pytanie brzmi, w jaki sposób dwie warstwy.oddziela się po destylacji wody i zmieniam kolbę, aby uzyskać p2p, jakie warstwy i jak wyodrębnić warstwę organiczną lub cokolwiek mówi w artykule, proszę.jeśli masz coś, czekam na twoją powtórkę, z góry dzięki.

View previous replies…

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
@G.Patton może udzielić bardziej szczegółowej odpowiedzi

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Witam, jak zawsze oddzielnie za pomocą lejka rozdzielającego. Jeśli nie rozumiesz podstawowych manipulacji, odwiedź sekcję FAQ Laboratorium. Znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie pytania.
Należy pamiętać, że octan ołowiu jest niezwykle toksyczną substancją.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Czy umieszczam je oba w tej samej kolbie o okrągłym dnie i utrzymuję stałe ciepło, aż dwie warstwy się rozdzielą, a następnie wykonuję ekstrakcję rozpuszczalnikiem?

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
oczywiście wiem o aparaturze do destylacji i refluksie i wszystkie te szczegóły były potrzebne tylko, że dzięki za odpowiedź, jeśli masz czas...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Nie powiedziałem o kolbie okrągłodennej. Powiedziałem o lejku rozdzielającym. Czy rozumiesz, co to jest? Gdzie jest powiedziane, że trzeba podgrzać mieszaninę, aby oddzielić warstwy? To nieprawda.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Tak, wiem o tym i czy mam umieścić wszystko w tej samej kolbie i podgrzać, aż się rozdzieli...?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Człowieku, napisałeś post z informacją co masz zrobić. Przeczytaj ten post jeszcze raz. Potrzebujesz aparatu do destylacji.