- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 30
Mam dostęp do pseudo/efedryny, ale wszystkie zawierają powidon. Czytałem, że jest to uciążliwe i uniemożliwia ekstrakcję A/B. Ten produkt go nie zawiera. Czy możliwe jest wyekstrahowanie z niego czystego pseudo? Jak mógłbym to zrobić krok po kroku? Znalazłem przepis na metę tutaj, potrzebuję tylko pomocy, aby zacząć
opcja nr 1
1 tabletka powlekana zawiera 60 mg chlorowodorku pseudoefedryny i 150 mg ibuprofenu.
Zawartość substancji pomocniczych:
Zawartość rdzenia tabletki: fosforan wapnia; skrobia kukurydziana; glikolan sodowy skrobi; hypromeloza E-5; stearynian magnezu.
Zawartość otoczki tabletki: hypromeloza E-5; makrogol 6000; talk; tytanu dwutlenek; barwnik Ponceau 4R lak 22% (E124)
jeśli ktoś wie jak poradzić sobie z powidonem i innym badziewiem opcja #2
pseudoefedryna (dużo więcej) loratadyna (5 mg)
Substancje pomocnicze:
Rdzeń tabletki zawiera: laktozę, jednowodną; skrobię, kukurydzianą; powidon; magnezu stearynian.
Otoczka tabletki zawiera: sacharozę; wapnia siarczan, bezwodny; wapnia siarczan, dwuwodny; talk; gumę kalafonię;
guma arabska; zeina; dwutlenek tytanu; kwas oleinowy; mydło (w postaci proszku); celuloza, mikrokrystaliczna; wosk carnauba
wosk; biały wosk.
opcja nr 1
1 tabletka powlekana zawiera 60 mg chlorowodorku pseudoefedryny i 150 mg ibuprofenu.
Zawartość substancji pomocniczych:
Zawartość rdzenia tabletki: fosforan wapnia; skrobia kukurydziana; glikolan sodowy skrobi; hypromeloza E-5; stearynian magnezu.
Zawartość otoczki tabletki: hypromeloza E-5; makrogol 6000; talk; tytanu dwutlenek; barwnik Ponceau 4R lak 22% (E124)
jeśli ktoś wie jak poradzić sobie z powidonem i innym badziewiem opcja #2
pseudoefedryna (dużo więcej) loratadyna (5 mg)
Substancje pomocnicze:
Rdzeń tabletki zawiera: laktozę, jednowodną; skrobię, kukurydzianą; powidon; magnezu stearynian.
Otoczka tabletki zawiera: sacharozę; wapnia siarczan, bezwodny; wapnia siarczan, dwuwodny; talk; gumę kalafonię;
guma arabska; zeina; dwutlenek tytanu; kwas oleinowy; mydło (w postaci proszku); celuloza, mikrokrystaliczna; wosk carnauba
wosk; biały wosk.