Question Gdzie kupić techniczny kwas siarkowy?

Mr.Magic

Don't buy from me
Resident
Reaction score
3
Cześć,

ostatni raz kupowałem kwas siarkowy jakieś 2 lata temu, kiedy można go było kupić niemal wszędzie bez specjalnych pozwoleń. Było to na krótko przed sklasyfikowaniem go jako substancji niebezpiecznej w Europie.
Większość internetowych dystrybutorów chemikaliów wymaga oświadczenia o końcowym zastosowaniu.

Więc gdzie mogę kupić ilości od 1-5l kwasu siarkowego o czystości <95%?
Czy ktoś ma jakiś rynek clearnet/darknet, gdzie oferowany jest kwas siarkowy i inne towary chemiczne?

Mr.Magic

Never to sleep

Don't buy from me
Resident
Reaction score
160
Kwas siarkowy o czystości 95% nie jest klasą techniczną. To nie "większość" dystrybutorów wymaga oświadczenia użytkownika końcowego, ale wszyscy. Po prostu nie będziesz mógł go kupić, chyba że kupisz go jako firma i zadeklarujesz jego uzasadnione użycie.

Niektóre środki do czyszczenia kanalizacji zawierają niskiej jakości kwas siarkowy, który można wyekstrahować i skoncentrować do pożądanego stężenia. Należy jednak pamiętać, że gotowanie stężonego kwasu siarkowego nie jest żartem, ponieważ trzeba to zrobić w temperaturze powyżej 300 °C.

Jeśli chodzi o rynek, możesz użyć tego forum do zakupu towarów. Jeśli naprawdę go potrzebujesz, możesz wysłać mi bezpośrednią wiadomość, a ja wyślę ci trochę.

buffalophill

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
10
Niezależnie od tego, jaki kwas siarkowy otrzymasz, może on zawierać pewne zanieczyszczenia, środki do czyszczenia kanalizacji są często zanieczyszczone. powinien być klarowny i cięższy od wody. aby zapewnić czystość, możesz użyć aparatu destylacyjnego. po pierwsze, aby usunąć wszelką wodę, po drugie, aby destylować nad kwasem i pozostawić zanieczyszczenia.

blacky2340

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Używam specjalnego środka do czyszczenia odpływów, który zawiera 97% kwasu siarkowego, jeśli nie więcej. 1 litr = 1,8 kg jest też tani jak cholera, ale czego innego można się spodziewać w Europie Wschodniej?

OTC_HomeChemist

Don't buy from me
New Member
Reaction score
8
Cześć,
Nie znajdziesz żadnego legalnego źródła sprzedającego kwas siarkowy powyżej 14,9% w UE, bez względu na to, gdzie szukasz.

Jeśli potrzebujesz wyższego stężenia, możesz albo użyć 14,9% kwasu, który można łatwo kupić w dużych ilościach i w wielu różnych sklepach bez recepty i online, i skoncentrować go, albo uzyskać go innymi kanałami.

Stężenie kwasu siarkowego do 70% to bułka z masłem i wymaga jedynie bardzo podstawowego szkła... Wszystko powyżej 70% powinno być wykonywane tylko przy zachowaniu pewnych środków ostrożności, odpowiedniego sprzętu i podstawowej wiedzy / doświadczenia. Stężony wrzący kwas siarkowy to paskudna sprawa, zaufaj mi.

blacky2340

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Mam kwas 97%. I nie jest wrzący haha ma ładny fioletowy kolor mogę włożyć do niego rękę bez problemu jeśli nie mam skaleczonej ręki to może poparzyć

View previous replies…

RaraOppapapOma

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
13
If you can put your hand in it then it’s not 97% at high concentrations it becomes a thick liquid that burns your skin upon contact.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,285
Deals
1
I buy rooto brand at the hardware. On thier site they say 95-97%. Its clear. Once i accedentally dropped a drop from a pipette on my pants. I jumped up, striped grabbed the backing soda beside me, dumped it on my knee and ran to the shower head. In that 10 seconds it drilled a hole in my knee ¼" deep

buffalophill

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
10
And everyone who has handled sulphuric acid will agree

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,285
Deals
1
I 100% garauntee that this happened and im not full of shit. Go ahead try it, dripmsome sulfuric acid on yourself. I try to be nice here, but let me say very sincerely, YOU'RE A FUCKING IDIOT

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,285
Deals
1
And everyone who has handled sulphuric acid will agree ANYBODY OUT THERE WANT TO AGREE WITH THIS GUY? HE SAYS HE CAN PUT HIS HAND IN 97% SULFURIC ACID AND IT DOESN'T DO ANYTHING. Step right up, don't be shy!

magnesium_sulphate

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
21
Witam,
Istnieje środek do czyszczenia kanalizacji, który zawiera 97% kwasu siarkowego. 1l kosztuje poniżej 5 euro. Ustaw VPN na Litwę i wygoogluj "sieros rūgštis valiklis". Nie jestem pewien, gdzie mieszkasz i nie wiem, czy ci to wyślą.
wysłać go do Ciebie, ale warto rzucić okiem. Spojrzałem na indregients i na pewno jest to 97% kwas siarkowy.

blacky2340

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
30
Mogę odesłać przez bbgate escrow drain cleaner ale drożej niż 5 eur :D

Swirly

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
12
Barwią te rzeczy. Ma fioletowy kolor. Waham się przed użyciem Ambro-sol.

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,285
Deals
1
If you have someone send it to you, be sure they package the fuck out of it, if it leaks, it'll catch fire. When i put some on a piece of corrugated cardboard it caught fire anyways, so ....its likely

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,285
Deals
1
BsiBF8uvm6
If you dont wish to download a potentially harmful file try google. These people were all burned by sulfuric acid
VcnGbt4073
Vbh7xiKGLp
NYzue4GFSU

buffalophill

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
10
It will stream from mega. No download necessary its not a .exe file just a .mp4 so no need for concern.