NH4OH ar trebui utilizat deoarece o picătură va precipita imediat baza de morfină fără a fi nevoie să monitorizați ph-ul, altfel utilizați carbonat de sodiu sau soluții diluate de hidroxid de sodiu și monitorizați ph-ul cu hârtie de turnesol, va începe să devină alb lăptos atunci când începe să precipite și se prăbușește și este mai bine dacă se agită atunci când se face acest lucru timp de 15 minute, lăsați să stea acoperit într-un frigider pentru ca restul morfinei să se prăbușească timp de 30 de minute și apoi la congelator pentru un pic fără a lăsa să înghețe. O centrifugă ieftină va fi, de asemenea, utilă în această etapă.
De asemenea, am vrut să menționez în timp ce cel mai simplu mod de purificare ar fi recristalizarea , și apoi ați putea testa greutatea și punctul de topire pentru puritate.
O altă modalitate ar fi utilizarea cromatografiei lichide lichide și verificarea cu tlc.
Acest lucru ar oferi cea mai mare puritate, dar necesită un pic de cunoștințe în chimie analitică. Cred că eluentul pentru baza de morfină este o soluție de acid acetic 1%. Poate că cineva ar putea elucida mai bine partea cu cromatografia.
Cele mai bune informații în acest domeniu sunt disponibile public în lucrări online de chimie analitică, chimie judiciară, toxicologie și chimie de aplicare a legii.
O altă notă,. Eu folosesc apă rece ca gheața pentru extracție. Zdrobesc pastilele cât se poate de fin cu mortarul și pisălogul și le pun într-un recipient precum o sticlă goală de rețetă. Adaug apoi o cantitate minimă de apă, de exemplu 20 ml pentru 5 pastile, și agit energic timp de 10 secunde, apoi filtrez rapid sub vid cu o pâlnie Buchner standard și hârtie de filtru. Apoi spăl de două ori cu 10 ml de apă cu gheață. Acest lucru minimizează cantitatea de gel. Veți obține astfel un extract lichid clar din care ar trebui să puteți precipita imediat baza de morfină.