Question Acid fenilacetic și acetat de plumb (ii) DISTILAȚIE DESTRUCTIVĂ Anyhdrous

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Poate cineva să-mi explice cum funcționează această distilare disectivă, de ce echipament am nevoie și cum să fixez echipamentul aceasta este metoda :

Acetat de plumb Metoda :

p2p.paa.pb.gif

Se pun 1000 g acid fenilacetic și 3000 g acetat de plumb anhidru (sau trihidrat) într-un aparat de distilare și se încălzesc. Mai întâi se va distila o cantitate de apă, iar apoi fenil-2-propanonă în această distilare distructivă, care necesită aplicarea abundentă de căldură. Distilatul se va separa în două straturi. Stratul organic este separat și redistilat pentru a obține fenil-2-propanonă pură, bp 105°C/10 mmHg sau 216°C la presiune atmosferică.

VĂ ROG SĂ MĂ AJUTAȚI, AM NEVOIE DE DETALII DESPRE ECHIPAMENT / CĂLDURĂ / TIMP / EXTRACȚIE

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
aparat de distilare
pompă de vid
mantaua de încălzire
aparat respirator complet
o zonă bine ventilată

totul este acolo și se explică ce trebuie făcut puneți căldura până când începe să se distileze

Distilatul se va separa în două straturi. Stratul organic este separat, apoi trebuie să îl distilați din nou pentru a obține fenil-2-propanonă pură, bp 105°C/10 mmHg sau 216°C la presiune atmosferică

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
vă mulțumesc foarte mult pentru reluarea dvs. apreciez foarte mult, dar întrebarea mea este cum se separă cele două straturi după ce apa este distilată și schimb balonul pentru a obține p2p ce straturi și cum se extrage stratul organic sau orice se spune în articol, vă rog. dacă aveți ceva, aștept reluarea dvs. mulțumesc anticipat

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Alo, separați cu pâlnia de separare, ca întotdeauna. Dacă nu înțelegeți manipularea de bază, vizitați secțiunea Întrebări frecvente de laborator. Acolo sunt răspunsuri la toate întrebările dvs.
Fiți atenți la faptul că acetatul de plumb este o substanță extrem de toxică.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
le pun pe amândouă în același balon cu fund rotund și mențin căldura constantă până când cele două straturi se separă și apoi fac extracția cu solvent, asta este?

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
evident știu despre aparatul de distilare și reflux și toate aceste detalii necesare doar că thanx pentru a răspunde dacă aveți timp...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Nu am spus nimic despre balonul cu fund rotund. Am spus despre pâlnia de separare. Înțelegeți ce este asta? Unde se spune că trebuie să încălziți amestecul pentru a separa straturile? Este incorect.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Da, știu despre asta și pun totul în același balon și îl încălzesc până se separă...?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Omule, ai scris postul cu informații ce trebuie să faci. Citește din nou acest post. Ai nevoie de un aparat de distilare.