- Reaction score
- 53
Naučil som sa al/hg pomocou Reynoldsa a normálne som zvykol spúšťať reakcie približne 30 min-1 hodinu po pridaní chloridu ortuťnatého, teraz som postúpil na plechy a teraz nejaké nové alternatívne 99,99 % hliníkové klince, mal som s plechmi nejaký úspech, ale trvá to večnosť, kým sa to rozbehne v chlade, nebol som si istý, či to hrá hlavnú úlohu, tak sa chcem len opýtať, čo si všetci myslíte.
Metanol + hliník + chlorid ortuťnatý v nadbytočnom množstve, trvalo takmer 3 hodiny, kým sa začal výrazne matniť a metanol nebublal. Mal by som metanol zohriať aspoň na izbovú teplotu? je samotný metanol a chlorid ortuťnatý dobrá voľba na rozbehnutie vecí? alebo by pomohlo pridanie ďalšieho rozpúšťadla?
al/hg bez nitra
Metanol + hliník + chlorid ortuťnatý v nadbytočnom množstve, trvalo takmer 3 hodiny, kým sa začal výrazne matniť a metanol nebublal. Mal by som metanol zohriať aspoň na izbovú teplotu? je samotný metanol a chlorid ortuťnatý dobrá voľba na rozbehnutie vecí? alebo by pomohlo pridanie ďalšieho rozpúšťadla?
al/hg bez nitra