Breza Redukcia myšlienok/názorov

New deal
Reaction score
2
Má niekto skúsenosti s brezovskými redukciami, o ktoré by sa chcel podeliť? Prosím, žiadne metódy s jedným hrncom, ale skutočné brezové redukcie. Večne som sa snažil nájsť video, ktoré by mi pomohlo. Počul som, že syntéza bezvodého amoniaku je tiež pomerne jednoduchá.

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,396
Bezvodý amoniak komerčne dostupný (v etanole alebo metanole 2-4M) na redukciu sodíka. Ale na kvapalný amoniak v domácnosti - zabudnite.

brianvene1

Newbie
New deal
Reaction score
13
Dobrý deň @ x9Ev3nTh0riz0n9x
Našiel som to z oficiálneho dokumentu

Redukcia brezy: prebieha prostredníctvom redukcie efedrínu rozpustením kovu
alebo pseudoefedrínu v prítomnosti amoniaku.
Reakcia zahŕňa zmiešanie efedrínu alebo pseudoefedrínu s bezvodým plynným amoniakom a kovom sodíka alebo lítia.
Zmes sa potom nechá stáť, kým sa amoniak neodparí. Izolácia metylesteru sa vykonáva priamou extrakciou rozpúšťadlom a filtráciou.
Reakčný produkt sa ďalej čistí tvorbou hydrochloridu
soli a rekryštalizáciou. V ilegálnej praxi sa redukcia Birch zvyčajne dokončuje v jednostupňovej reakcii s použitím bežne dostupného amoniaku a lítiových pásikov z batérií. Napriek tomu sa pri Brezovej redukcii zvyčajne získava veľmi "čistý"
konečný produkt. Niekoľko nečistôt špecifických pre túto cestu, ako napríklad N-metyl-1-(1-(1,4-cyklohexadienyl))-
2-propanamín sú uvedené v literatúre. Reakcia s bezvodým amoniakom je nebezpečná a výbuchy v tajných laboratóriách nie sú zriedkavé.