Podľa môjho úprimného názoru som prekvapený, že to vôbec fungovalo, a zatiaľ čo terminálny atóm fluóru je známy v tomto kontexte, bromid aspoň môže byť (dobrou) odchádzajúcou skupinou, ale fluorid nikdy nie, kvôli pevnosti väzby C-F. Dvojná väzba je reaktívna za iných podmienok, preto nemôže byť najlepším miestom reakcie. Urobte malú dávku s 5-Bromo-1-penténom a uvidíte, či sa produkt zlepší... Zbeľovanie pri kontakte s acetónom jasne naznačuje, že produkt je iný, ale vo vašom optimistickom pohľade ho môžem nazvať neúplným, preto chýba "chvost", ako naznačuje to, čo opisujete, a vysvetľuje veľký pokles účinnosti. Pre pravdepodobnejšie zlepšenie kvality by ste mali použiť buď 5-bróm-1-pentén, alebo 1-bróm-5-pentán. Nie som odborník presne v tejto oblasti, ale chémia mi dáva určitý zmysel, pretože sa mi tiež zdá nezvyčajné, aby ľudia opisovali svoje prípravné chyby takýmto reverzibilným spôsobom. Myslím si, že skončíte buď s lepšou potenciou, ako je, alebo bez výraznejšej zmeny prípadu, v ktorom odporúčam nepredávať, pretože problém nie je ani zďaleka vyriešený.