Chcel som to napísať do iného vlákna, ale zdá sa, že to sem dobre zapadá... možno to za niečo stojí alebo pomôže upresniť. Na konci som nechal malú pointu.
V závislosti od presnej definície "analógového zákona"... je to pravda - že pod túto legislatívu spadajú len látky zaradené do zoznamu I a II?
Alebo to skôr znamená, že akýkoľvek analóg, bez ohľadu na materskú spoločnosť, sa stáva buď I alebo II. Napríklad analógy ketamínu by mali byť stíhané tak, ako by bol stíhaný ketamín, teda ako látka zaradená do zoznamu III, myslíte si. Vidím však, že metoxetamín je od 6. 6. 22 zaradený do zoznamu I. Usmernenie je: vysoký potenciál zneužitia a závislosti, žiadne akceptované lekárske použitie. Je zaujímavé vidieť pri vyhľadávaní všetky reklamy na "terapiu s pomocou ketamínu". Netušil som, že je to taká populárna (a akceptovaná) vec. Napriek tomu analóg preskočil jeden krok a nemôže sa prípadne používať terapeuticky. Páči sa mi, že väčšina benzo rodiny je tiež zaradená do zoznamu IV. "Nízky potenciál závislosti" ... Áno, dobrý nápad...
Rád by som si myslel, že to NIE JE pravda. Všetko však nasvedčuje tomu, že áno. Myslím si, že je tu trochu priestoru na machinácie, čo sa týka všetkého vo všeobecnosti, veď predsa len som si asi pred 10 rokmi odsedel vyše 2 roky vo väzení za predaj nejakého katinónu alebo analógu mda narkomanovi. Našťastie, nech ma chytili s čímkoľvek, "etylón" je látka zaradená do zoznamu I. Majte však na pamäti, že je to na federálnej úrovni. Tu sa nachádza tá šedá zóna. Bol som obvinený na štátnej úrovni, kde som sa priznal k obchodovaniu s "látkou triedy C". To, čo spôsobilo, že sa to považovalo za "obchodovanie", bolo príslušné množstvo. Neviem nájsť usmernenia, ale myslím, že v mojom štáte to musí byť viac ako 20 gramov alebo niečo podobné, aby sa to považovalo za obchodovanie s látkou triedy C.
https://www.justcriminallaw.com/drug-charges/2018/05/23/differences-state-federal-drug-crimes/
Nie je to môj štát, ale tu to trochu vysvetľujú. Je dobré, že som sa nezaplietol s federálmi, pretože môj etylón mohol byť pre nich rovnako dobre fentanyl.
Ako harmonogram I, v takom prípade by som sa pozeral na úplne inú situáciu.
Myslím si však, že by to malo byť podnetom na zamyslenie pre väčšinu z nás, aspoň v USA. Ak vás prichytia, ako si to rozdávate s poštou, hádajte čo? Čas pre federálov. Robiť veci za hranicami štátu? Fed time. Niektorí z nás, v závislosti od toho, čo robíme, by možno mali prehodnotiť svoje konanie a prehodnotiť plán hry. Práve preto sú stealth a opsec také dôležité. Ak všetko prebehne práve tak, ako má, balík vás môže nakoniec stáť zvyšok slobody v tomto živote. Alebo aj niečo také hlúpe, ako keď ste na diaľnici minuli výjazd a omylom ste skončili za štátnou hranicou. Povedzme, že by ste žili napríklad v oblasti troch štátov (NY/NJ/CT) (v tejto oblasti je naozaj také ľahké skončiť v inom štáte bez toho, aby ste sa o to pokúsili...). Boli ste na ceste odovzdať balík a nejaké dieťa do vás narazilo, čo teraz? Mali ste v kufri dve kilá výskumnej chemikálie a niekto do vás zozadu narazil, rovno vás zrazil! a teraz je produkt... vyzerá to ako kamenná soľ alebo pervitín, je všade, na ulici, vo vašom kufri atď. Svedkovia sú všade, nemôžeš utiecť, nemôžeš nič ukryť, nemôžeš nič urobiť. To, čo mohlo byť na štátnej úrovni možno maximálne trojročným trestom, sa teraz zmenilo na 15 rokov povinného federálneho trestu, kde sa tresty počítajú na mesiace. 15 rokov... alebo 180 mesiacov... Toto je, samozrejme, hypotetická situácia, ale takéto sračky sa stávajú častejšie, ako si myslíme. Nezabúdajte, že zakaždým musíme mať úplnú pravdu. 'Človek' musí mať pravdu len raz, a to len napoly a mať trochu šťastia, alebo byť špinavý a manipulatívny.