Misli/mnenja o zmanjševanju brezdelja

New deal
Reaction score
2
Ima kdo kakšno izkušnjo z Brezovimi redukcijami, ki bi jo želel deliti z drugimi? Prosim, ne z metodami, ki se pripravljajo v eni posodi, ampak s pravimi redukcijami breze. Že celo večnost se trudim, da bi našel kakšen videoposnetek, ki bi mi pomagal. Slišal sem, da je tudi sinteza brezvodnega amoniaka precej preprosta.

William Dampier

🐝SuperModerator
Expert
🥷 RESIDENT 🥷
New deal
Reaction score
1,397
Brezvodni amoniak je na voljo na trgu (v etanolu ali metanolu 2-4M) za redukcijo natrija. Za tekoči amoniak v domačem okolju pa - pozabite nanj.

brianvene1

Newbie
New deal
Reaction score
13
Pozdravljeni @ x9Ev3nTh0riz0n9x
To sem našel iz uradnega dokumenta

Redukcija breze: ta poteka prek redukcije efedrina z raztapljanjem kovin
ali psevdoefedrina v prisotnosti amoniaka.
Reakcija vključuje mešanje efedrina ali psevdoefedrina z brezvodnim plinskim amoniakom in natrijevimi ali litijevimi kovinami.
Mešanico nato pustimo stati, dokler amonijak ne izhlapi. Izolacija metanskega olja se izvede z neposredno ekstrakcijo s topilom in filtracijo.
Reakcijski produkt se nadalje prečisti z oblikovanjem hidroklorida
soli in ponovno kristalizacijo. V nezakoniti praksi se redukcija breze običajno izvede v eni sami reakciji z uporabo široko dostopnega amoniaka in litijevih trakov iz baterij. Kljub temu se z redukcijo po Birchu običajno dobi zelo "čista" reakcija.
končni izdelek. Več nečistoč, ki so specifične za to pot, kot je N-metil-1-(1-(1,4-cikloheksadienil))-
2-propanamin, so navedene v literaturi. Reakcija z brezvodnim amoniakom je nevarna in eksplozije v tajnih laboratorijih niso redke.