Po mojem iskrenem mnenju sem presenečen, da je to sploh delovalo, in čeprav je znano, da terminalni atom fluora deluje v tem kontekstu, je bromid vsaj lahko (dobra) odhajajoča skupina, fluorid pa zaradi trdnosti vezi C-F nikoli. Dvojna vez je reaktivna v drugačnih pogojih, zato ne more biti najboljše reakcijsko mesto. Naredite majhno serijo s 5-bromo-1-pentenom in preverite, ali je izdelek boljši ... beljenje ob stiku z acetonom jasno kaže, da je izdelek drugačen, vendar ga po vašem optimističnem mnenju lahko imenujem nepopoln, zato manjka "rep", kot je nakazano v vašem opisu in pojasnjuje velik padec učinkovitosti. Za verjetnejše izboljšanje kakovosti bi morali uporabiti 5-bromo-1-penten ali 1-bromo-5-pentan. Nisem strokovnjak na točno tem področju, vendar se mi zdi kemija do neke mere smiselna, saj se mi zdi tudi nenavadno, da ljudje svoje napake pri pripravi opisujejo na tako reverzibilen način. Menim, da boste na koncu dobili bodisi boljšo potenco, kot je, bodisi brez bistvenih sprememb, v katerem primeru predlagam, da ga ne prodajate, saj je težava še daleč od tega, da bi bila rešena.