- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 10
V naslednjih korakih vam bom na zelo preprostem primeru razložil, kako lahko svoj operacijski sistem, vključno z vsemi podatki, naredite prenosljiv in neviden pred nezaželenimi obiskovalci.
Ker je pretvorba samoumevna, je nisem dokumentiral slikovno.
Korak 1:
Priskrbite si ključek USB z visoko hitrostjo branja in vmesnikom USB 3.1.
V mojem primeru je to Samsung MUF-128AB.
S temi dimenzijami je kot nalašč za ta namen.
Odstraniti morate le odtis na ključku.
Nato ustvarite zagonski ključek z operacijskim sistemom, kot je Windows to go / Linux Mint prek programa "Rufus".
Na YouTubu je na voljo veliko navodil.
Ko je namestitev končana, pojdite v bios, zaženite ključek in prenesite vse pomembne podatke v novi sistem.
2. korak: V naslednjem koraku se odločite, ali želite, da bo vaš računalnik vgrajen v računalnik:
Naročite komplet za popravilo USB-črpalk, ki je videti pristen.
Mislim, da je zdaj vse jasno.
Vzemite superlepilo in najprej prilepite kabel z vtičnico na strani USB C, nato pa še sam priključek.
Bodite pozorni na razdaljo od vtičnice do priključka in na to, da je ta poravnan naravnost.
Vzemite klešče in odrežite plastično ohišje naprave falsh.
Videli boste, da ni nobene razlike od velikosti do nadomestnega dela.
Prilepite pokrovček druge strani in vanj previdno poskusite namestiti paličico.
Ne pritiskajte je preveč močno, odstranite nekaj plastike v notranjosti pokrova.
V mojem primeru je bila palica nekoliko večja, zato je pokrov počil, zato je palica v ohišju nekoliko krivo nameščena, kot je na slikah.
Zdaj imate ločen operacijski sistem, do katerega lahko dostopate le, če "polnilni kabel" priključite v računalnik in ga zaženete prek Biosa, ki ga v nobenem primeru ne bodo našli in zasegli ob odredbi za preiskavo, ker ni pomnilniški medij.
Če želite biti prepričani, da se ne bo nič zgodilo, ga po vsaki uporabi izklopite iz računalnika in ga priključite na napajalnik.
Za ljudi, ki kot jaz potrebujejo še več varnosti, je na voljo še en korak.
Korak 3:
Kupite še en ključek USB in majhen adapter USB OTG.
Poleg tega sem dobil električno cigareto OXVA xlim SE.
To je mogoče odpreti tako, da izvlečete zatič na strani, kot je prikazano v videoposnetku.
Vse, kar morate storiti, je, da odstranite baterijo, prerežete kabel OTG in ga spajkate z vhodom USB C.
Priključite nov ključek USB, ga sestavite in ga s podatkovnim kablom povežite z računalnikom.
S kablom zaženite sistemsko napravo, jo šifrirajte in ključ namestite na drugo napravo.
Končajte!
Ker je pretvorba samoumevna, je nisem dokumentiral slikovno.
Korak 1:
Priskrbite si ključek USB z visoko hitrostjo branja in vmesnikom USB 3.1.
V mojem primeru je to Samsung MUF-128AB.
S temi dimenzijami je kot nalašč za ta namen.
Odstraniti morate le odtis na ključku.
Nato ustvarite zagonski ključek z operacijskim sistemom, kot je Windows to go / Linux Mint prek programa "Rufus".
Na YouTubu je na voljo veliko navodil.
Ko je namestitev končana, pojdite v bios, zaženite ključek in prenesite vse pomembne podatke v novi sistem.
2. korak: V naslednjem koraku se odločite, ali želite, da bo vaš računalnik vgrajen v računalnik:
Naročite komplet za popravilo USB-črpalk, ki je videti pristen.
YuXi DIY Ladekabel DIY schweißen USB zu Typ C Stecker Stecker Kabel Für Huawei Ehre 20 P30Pro Für Xiaomi USB-C Ladegerät Kabel - AliExpress 13
Pametnejše nakupovanje, boljše življenje! Aliexpress.com
de.aliexpress.com
Mislim, da je zdaj vse jasno.
Vzemite superlepilo in najprej prilepite kabel z vtičnico na strani USB C, nato pa še sam priključek.
Bodite pozorni na razdaljo od vtičnice do priključka in na to, da je ta poravnan naravnost.
Vzemite klešče in odrežite plastično ohišje naprave falsh.
Videli boste, da ni nobene razlike od velikosti do nadomestnega dela.
Prilepite pokrovček druge strani in vanj previdno poskusite namestiti paličico.
Ne pritiskajte je preveč močno, odstranite nekaj plastike v notranjosti pokrova.
V mojem primeru je bila palica nekoliko večja, zato je pokrov počil, zato je palica v ohišju nekoliko krivo nameščena, kot je na slikah.
Zdaj imate ločen operacijski sistem, do katerega lahko dostopate le, če "polnilni kabel" priključite v računalnik in ga zaženete prek Biosa, ki ga v nobenem primeru ne bodo našli in zasegli ob odredbi za preiskavo, ker ni pomnilniški medij.
Če želite biti prepričani, da se ne bo nič zgodilo, ga po vsaki uporabi izklopite iz računalnika in ga priključite na napajalnik.
Za ljudi, ki kot jaz potrebujejo še več varnosti, je na voljo še en korak.
Korak 3:
Kupite še en ključek USB in majhen adapter USB OTG.
Poleg tega sem dobil električno cigareto OXVA xlim SE.
To je mogoče odpreti tako, da izvlečete zatič na strani, kot je prikazano v videoposnetku.
Vse, kar morate storiti, je, da odstranite baterijo, prerežete kabel OTG in ga spajkate z vhodom USB C.
Priključite nov ključek USB, ga sestavite in ga s podatkovnim kablom povežite z računalnikom.
S kablom zaženite sistemsko napravo, jo šifrirajte in ključ namestite na drugo napravo.
Končajte!