Question Fenilocetna kislina in svinčev acetat (ii) anhidridna DESTRUKTIVNA DESTILACIJA

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
ALI MI KDO LAHKO POJASNITE, KAKO DELUJE TA DESTRUKTIVNA DESTILACIJA, KAKŠNO OPREMO POTREBUJEM IN KAKO PRIPRAVITI OPREMO To je metoda :

Metoda svinčevega acetata :

p2p.paa.pb.gif

V destilacijski aparat dajte 1000 g fenilocetne kisline in 3000 g brezvodnega (ali trihidratnega) svinčevega acetata ter segrevajte. Pri tej destruktivni destilaciji, ki zahteva veliko toplote, se najprej destilira količina vode, nato pa fenil-2-propanon. Destilat se razdeli v dve plasti. Organsko plast ločimo in ponovno destiliramo, da dobimo čisti fenil-2-propanon, bp 105 °C/10 mmHg ali 216 °C pri atmosferskem tlaku.

PROSIM, NAJ MI KDO POMAGA, POTREBUJEM NEKAJ PODROBNOSTI O OPREMI / VROČINI / ČASU / EKSTRAKCIJI.

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
aparat za destilacijo
vakuumska črpalka
ogrevalni mantel
respirator s polnim obrazom
dobro prezračen prostor

vse je na voljo in pojasnjuje, kaj je treba storiti segrevajte, dokler se ne začne destilirati

Destilat se bo ločil v dve plasti. Organska plast se loči, nato jo morate ponovno destilirati, da dobite čisti fenil-2-propanon, bp 105 °C/10 mmHg ali 216 °C pri atmosferskem tlaku

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
hvala lepa za vaš replay i realy cenim, ampak moje vprašanje je, kako dve plasti. loči po destilaciji vode in spremenim bučko, da bi dobili p2p katere plasti in kako ekstrahirati organsko plast ali karkoli je rekel v članku please.if imate nekaj i'm waiting for your replay thanks in advance

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Pozdravljeni, ločujte z ločilnim lijakom, kot vedno. Če ne razumete osnovne manipulacije, obiščite razdelek Pogosta vprašanja o laboratoriju. Tam so na voljo odgovori na vsa vaša vprašanja.
Bodite pozorni, da je svinčev acetat izjemno strupena snov.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
ali moram obe snovi dati v isto bučko z okroglim dnom in ju stalno segrevati, dokler se dve plasti ne ločita, nato pa opraviti ekstrakcijo s topilom, je to to ?

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
seveda vem o aparatu za destilacijo in refluksu in vseh teh podrobnostih, ki so potrebne samo to. thanx za odgovor, če imate čas...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
O bučki z okroglim dnom še nisem govoril. Rekel sem o ločilnem lijaku. Ali razumete, kaj je to? Kje je navedeno, da morate zmes segrevati, da bi ločili plasti? To je napačno.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
ja, to vem, in ali moram vse skupaj dati v isto bučko in segrevati, dokler se ne ločijo ...?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Človek, napisali ste prispevek z informacijami, kaj morate storiti. Še enkrat preberi to objavo. Potrebujete aparat za destilacijo.