Question Propionska kislina s haloformno reakcijo

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Ali ima kdo kaj dobrega o tem..

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Našli ste še lažji način...

Dodajte 500 ml 2M HCl v 2M raztopino natrijevega ali kalcijevega propionata, da dobite 1L 1M propionske kisline

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Oksidacija propionaldehida v tekoči fazi z atmosferskim kisikom za nastanek propionske kisline v prisotnosti mangan(II)-propionata kot katalizatorja

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Sto gramov (125 kubičnih centimetrov, 1,7 mola) n-propilalkohola, s temperaturo 96-96,6°, damo v 2-litrsko bučko z okroglim dnom in tremi vratovi, ki je opremljena z mešalom z živosrebrovim tesnilom (opomba 1), kapljalnim lijem in 60-centimetrskim žarničnim kondenzatorjem (opomba 2), nastavljenim pod kotom 45°. Skozi kondenzator kroži voda s temperaturo 60°. Na vrh prvega kondenzatorja se priključi kondenzator, ki je nastavljen za destilacijo navzdol. Skozi drugi kondenzator kroži hladna voda. Spodnji konec drugega kondenzatorja je s pomočjo adapterja nameščen na sprejemnik, ki se hladi z ledeno vodo.
Alkohol v erlenmajerici se segreje do vrenja, premeša in skozi kapljični lijak doda zmes 164 g (0,56 mola) kalijevega dikromata, 120 cm3 koncentrirane žveplove kisline (2,2 mola) in 1 l vode. Dodajanje traja približno trideset minut, v tem času pa vsebina bučke močno vre. Ko je dodana vsa oksidacijska mešanica, se vsebina erlenmajerice kuha petnajst minut, da se destilira zadnji aldehid. Propionaldehid, ki se zbere v sprejemniku, se posuši s 5 g brezvodnega natrijevega sulfata in frakcionirano destilira. Izdelek propionaldehida, ki vre pri 48-55° in ima lomni količnik 1,364 (opomba 3), je 44-47 g (45-49 % izračunane količine).

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
@Frit Buchner izgubil na to eno ne morem kupiti nikjer zdi bitch za sintezo in vrečko plačuje $ 100-180 1lt

kako pri mehurčkanju kisika skozi propionaldehid ugotoviti, kdaj je to končano, ali kako ugotoviti %?

Osmosis Vanderwaal

Moderator in US section
Resident
Solutions
4
Reaction score
1,320
Deals
1
Tu je Buchnerjeva reakcija. Začne se s tem, da vi položite nekaj bitcoinov v depozit, nato pa je mehanizem ta, da jih jaz položim v prednostni poštni predal nekam, kjer jih lahko ukradete z verande ali pa kot zasledovalni butler s smučarsko masko v roki čakate, da napadete poštarja, ko jih poskuša dostaviti fantu, s katerim je hodila vaša sestra. Nato s pritiskom na gumb za sprostitev testa pogasi odvečno sol.
MatGSrOvMc

Lahko pa ga kupite na Amazonu. To sem storil tudi jaz. Danes sem spet iskala kaj uporabnega, kar bi lahko naredila z njim. Natrijev propanoat? NAREDITE ESTER!?!!? Ne spomnim se, koliko sem zanj plačal, vendar se spomnim, da je bil preveč poceni, da bi ga želel narediti.

pachemguy

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
22
Reakcija z benzalovim kloridom, da dobimo prop klorid, nato pa reakcija s polji z benzenom, da dobimo keton

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Moj pristop je bil kalcijev ali natrijev propanoat z žveplovo kislino, vendar je težko dobiti kislino

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
317
Deals
1
Hmm, ja, vidim, da tega ne bo mogoče dostaviti v Združeno kraljestvo, to je gotovo 🫡