Question Sinteza ketamina po nestrupenem postopku: nova in učinkovita pot

hider8028

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
15
Ali obstaja kakšen mojster, ki lahko zagotovi prevod za ta članek?

Povzetek

Ketamin [2-(2-klorofenil)-2-metilamino-cikloheksan-1-on] se uporablja tako v veterinarski kot v humani medicini. V tej raziskavi je bil razvit nov in učinkovit protokol za sintezo ketamina z uporabo vmesnega produkta hidroksiketona. Sinteza tega zdravila je bila izvedena v petih korakih. Najprej je cikloheksanon reagiral z reagentom 2-klorofenil magnezijevim bromidom, čemur je sledila dehidracija v prisotnosti kisle ionske tekočine, 1-metil-3-[2-(dimetil-4-sulfobutil-amonijevega) etana] imidazolijevega vodikovega sulfata, da se je dobil 1-(2-klorofenil)-cikloheksen. Pri oksidaciji sintetiziranega alkena s kalijevim permanganatom je nastal ustrezen vmesni produkt hidroksiketon. Iminacija tega intermediata z metil aminom in končno preureditev dobljenega imina pri povišani temperaturi sta privedli do sinteze ketamina. Vse vmesne produkte in produkt smo opredelili z 1H-NMR in IR spektroskopijo. Ni potrebe po uporabi strupenega broma (ki se uporablja v večini opisanih postopkov za sintezo ketamina), visoki reakcijski izkoristki in uporaba komercialno dostopnih in varnih materialov ter ni potrebe po uporabi jedkih kislin v fazi dehidracije so nekatere od prednosti tega postopka pred običajnimi opisanimi postopki za sintezo ketamina.

Grafični izvleček

Razvit je bil učinkovit petstopenjski protokol za sintezo ketamina. Cikloheksanon je reagiral z 2-klorofenil magnezijevim bromidom, sledila je dehidracija s kislo ionsko tekočino. Oksidacija alkena je dala ustrezen vmesni produkt hidroksiketon. Z iminacijo tega intermediata in preureditvijo dobljenega imina je na koncu nastal ketamin.

Attachments

• b8B4nHCc75.PNG
    b8B4nHCc75.PNG
    47.5 KB · Views: 51

hider8028

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
15
Na forumu ni veliko sinteznih poti za KETAMIN, zato članki niso prijazni do začetnikov.

wongivan

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Ali obstaja kakšna preprosta metoda? Sem začetnik🙏🙇‍♂️

wongivan

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
6
Ali so na voljo kakšna video navodila?

CremdelaChem

Buying through escrow
New seller
Language
🇺🇸
Reaction score
23
Deals
1
Sinteze arilcikloheksilaminov nikoli niso preproste za poskuse začetnikov. Tej sintezi bi se izognil, razen če imate precej izkušenj s sintezo & po možnosti vsaj nekaj semestrov teoretičnega ohemskega znanja. Vem, da je to zelo zaželeno zdravilo, vendar boste morali biti potrpežljivi in si vzeti čas za vadbo laboratorijskih tehnik ter se seznaniti z nekoliko naprednejšimi tehnikami, da se boste lahko lotili takšne sinteze. Vogelsov učbenik praktične organske kemije, prenesen na libgen, je dobro izhodišče, ki vam bo pomagalo pri osnovah laboratorijske modrosti.

HerrHaber

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
315
Lahko vam poskušam pomagati, vendar je med začetkom praktične kemije in uspehom pri tej precejšnja razdalja.