Question Ali je pri parni destilaciji proste baze potreben vakuum?

MadHatter

Don't buy from me
Resident
Solutions
1
Reaction score
408
Pravkar sem končal amf sintezo in zdaj moram s paro destilirati freebase. in potem se mi pokvari moj ´vakuumski stroj. Ta jebač.
Nikoli prej nisem destiliral olja s paro pri normalnem tlaku, vedno sem domneval, da bi ga 100 C lahko poškodovalo? Torej moram počakati na novo črpalko? (fucketifucketifucketifucketi)

prime minister

Don't buy from me
New Member
Reaction score
0
parno destilacijo lahko brez težav izvedete pri zračnem tlaku, samo poskrbite, da je temperatura termometra največ 98,5 °C, in to počnite počasi...... Mogoče je potrebno več časa, kot si ga lahko zamislim.

OrgUnikum

Don't buy from me
Resident
Language
🇬🇧
Reaction score
302
Parna destilacija sploh ne deluje z vakuumom. Količina amfetamina v vodi postane manjša pri zmanjšanem tlaku in večja pri povišanem tlaku in temperaturi (vendar ste takrat nagnjeni tudi k so-destilaciji neželenih nečistoč). Hitrost parne destilacije je bolj odvisna od površine tekočine v bučki in premera odprtine bučke ter od povezave s kondenzatorjem, manj pa od uporabljene toplote. Zato morate bučko napolniti do največ polovice, povečati površino in uporabiti bučko s širokim vratom, kot je NS45, in enakim premerom do kondenzatorja. Bučka mora biti popolnoma izolirana, da se prepreči povratna kondenzacija. Če je postopek pravilno izveden, ni tako počasen, kot mnogi pravijo, vendar še vedno traja.