Question İyot temizleme

zaners

Don't buy from me
Resident
Reaction score
8
Tentürden aldıktan sonra iyot kristallerini nasıl temizlersiniz? Su ile yapabileceğinizi gördüm ama suyun kristalleri çözdüğünü okudum ve bunu mahvetmek istemiyorum.

Alpino [ B.H.M.]

See my products
Seller
Language
🇺🇸
Reaction score
101
Deals
24
Tentürden elde edilen iyot kristallerini temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Buharlaştırma:
İyot içeren tentürün iyi havalandırılan bir alanda yavaşça buharlaşmasına izin verin. Bu işlem geride iyot kristalleri bırakacaktır.
Ayrıştırma:
Çözelti buharlaştıktan sonra, katı iyot kristallerini kalan sıvı veya yabancı maddelerden ayırabilirsiniz.
Kurutma:
Kalan nemi gidermek için iyot kristallerini dikkatlice kurutun. Bunun için bir desikatör veya temiz, kuru bir yüzey kullanabilirsiniz.
Saflaştırma
İyotu daha da saflaştırmak istiyorsanız, süblimasyon kullanılabilir. Bu, iyot kristallerinin ısıtılmasını içerir ve buharlaşıp yoğunlaştıkça safsızlıkların giderilmesine yardımcı olabilir. Saflaştırılmış kristalleri toplayın.
Depolama:
Temizlenmiş ve kurutulmuş iyot kristallerini, atmosferik nem veya diğer maddelerle reaksiyona girmelerini önlemek için karanlık, hava geçirmez bir kapta saklayın.