- Language
- 🇩🇪
- Reaction score
- 10
Aşağıdaki adımlarda, tüm verilerinizi içeren işletim sisteminizi nasıl taşınabilir ve istenmeyen ziyaretçilerden görünmez hale getireceğinizi çok kolay bir örnekle açıklayacağım.
Dönüşüm kendi kendini açıklayıcı nitelikte olduğu için resimsel olarak belgelenmemiştir.
1. Adım:
Yüksek okuma hızına ve USB 3.1'e sahip bir USB bellek edinin.
Benim durumumda bir Samsung MUF-128AB.
Bu boyutları ile bu amaç için mükemmel.
Sadece çubuğun üzerindeki baskıyı kaldırmanız gerekiyor.
Daha sonra "Rufus" aracılığıyla Windows to go / Linux Mint gibi bir işletim sistemi ile önyüklenebilir bir çubuk oluşturursunuz.
Youtube'da bir sürü talimat var.
Kurulum tamamlandığında, bios'a gidin, çubuğu önyükleyin ve ilgili tüm verileri yeni sisteminize aktarın.
Adım 2:
Otantik görünen bir USB şarj onarım kiti sipariş edin.
Şimdi her şeyin açık olması gerektiğini düşünüyorum.
Bir süper yapıştırıcı alın ve kabloyu önce USB C tarafının soketiyle sonra da konektörün kendisiyle yapıştırın.
Soket ile konektör arasındaki mesafeye ve düz hizalanmasına dikkat edin.
Bir pense alın ve falsh cihazının plastik kasasını kesin.
Boyut ile yedek parça arasında hiçbir fark olmadığını göreceksiniz.
Diğer tarafın kapağını yapıştırın ve çubuğu dikkatlice oraya yerleştirmeye çalışın.
Çok bastırmayın, kapağın içindeki bir miktar plastiği çıkarın.
Benim durumumda çubuk biraz daha büyüktü, bu yüzden kapak çatladı, bu yüzden çubuk resimlerde olduğu gibi kasaya biraz eğri oturdu.
Artık sadece "şarj kablosunu" bilgisayara taktığınızda ve Bios üzerinden başlattığınızda erişebileceğiniz ayrı bir işletim sisteminiz var, bu da herhangi bir arama emrinde bulunmayacak ve el konulmayacaktır, çünkü bu bir depolama ortamı değildir.
Hiçbir şey olmadığından emin olmak için, her kullanımdan sonra bilgisayardan çıkarın ve güç adaptörüne takın.
Benim gibi daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyanlar için bir adım daha var.
Adım 3:
Başka bir USB bellek ve KÜÇÜK bir USB OTG adaptörü satın alın.
Ek olarak, bir OXVA xlim SE elektrikli sigara aldım.
Bu, videoda gösterildiği gibi yandaki pim çıkarılarak açılabilir.
Tek yapmanız gereken pili çıkarmak, OTG kablosunu kesmek ve USB C portuna lehimlemektir.
Yeni USB belleği takın, birleştirin ve veri kablosuyla bilgisayara bağlayın.
Sistem cihazınızı kablodan başlatın, şifreleyin ve anahtarı diğerine yerleştirin.
Bitir!
Dönüşüm kendi kendini açıklayıcı nitelikte olduğu için resimsel olarak belgelenmemiştir.
1. Adım:
Yüksek okuma hızına ve USB 3.1'e sahip bir USB bellek edinin.
Benim durumumda bir Samsung MUF-128AB.
Bu boyutları ile bu amaç için mükemmel.
Sadece çubuğun üzerindeki baskıyı kaldırmanız gerekiyor.
Daha sonra "Rufus" aracılığıyla Windows to go / Linux Mint gibi bir işletim sistemi ile önyüklenebilir bir çubuk oluşturursunuz.
Youtube'da bir sürü talimat var.
Kurulum tamamlandığında, bios'a gidin, çubuğu önyükleyin ve ilgili tüm verileri yeni sisteminize aktarın.
Adım 2:
Otantik görünen bir USB şarj onarım kiti sipariş edin.
YuXi DIY Ladekabel DIY schweißen USB zu Typ C Stecker Stecker Kabel Für Huawei Ehre 20 P30Pro Für Xiaomi USB-C Ladegerät Kabel - AliExpress 13
Daha Akıllı Alışveriş, Daha İyi Yaşam! Aliexpress.com
de.aliexpress.com
Şimdi her şeyin açık olması gerektiğini düşünüyorum.
Bir süper yapıştırıcı alın ve kabloyu önce USB C tarafının soketiyle sonra da konektörün kendisiyle yapıştırın.
Soket ile konektör arasındaki mesafeye ve düz hizalanmasına dikkat edin.
Bir pense alın ve falsh cihazının plastik kasasını kesin.
Boyut ile yedek parça arasında hiçbir fark olmadığını göreceksiniz.
Diğer tarafın kapağını yapıştırın ve çubuğu dikkatlice oraya yerleştirmeye çalışın.
Çok bastırmayın, kapağın içindeki bir miktar plastiği çıkarın.
Benim durumumda çubuk biraz daha büyüktü, bu yüzden kapak çatladı, bu yüzden çubuk resimlerde olduğu gibi kasaya biraz eğri oturdu.
Artık sadece "şarj kablosunu" bilgisayara taktığınızda ve Bios üzerinden başlattığınızda erişebileceğiniz ayrı bir işletim sisteminiz var, bu da herhangi bir arama emrinde bulunmayacak ve el konulmayacaktır, çünkü bu bir depolama ortamı değildir.
Hiçbir şey olmadığından emin olmak için, her kullanımdan sonra bilgisayardan çıkarın ve güç adaptörüne takın.
Benim gibi daha fazla güvenliğe ihtiyaç duyanlar için bir adım daha var.
Adım 3:
Başka bir USB bellek ve KÜÇÜK bir USB OTG adaptörü satın alın.
Ek olarak, bir OXVA xlim SE elektrikli sigara aldım.
Bu, videoda gösterildiği gibi yandaki pim çıkarılarak açılabilir.
Tek yapmanız gereken pili çıkarmak, OTG kablosunu kesmek ve USB C portuna lehimlemektir.
Yeni USB belleği takın, birleştirin ve veri kablosuyla bilgisayara bağlayın.
Sistem cihazınızı kablodan başlatın, şifreleyin ve anahtarı diğerine yerleştirin.
Bitir!