Dinleyin, keten lambası, internette ne kadar okursanız okuyun ve süreci ne kadar iyi anladığınızı düşünürseniz düşünün, son derece yanıcı aseton buharlarını (ve üretilen metan buharlarını) ısıtılmış bir bobinden geçirmenizi gerektirir.
Herhangi bir keten gazı sızıntısı (cam eşyadaki çatlaklar, kurumuş veya kötü seçilmiş eklem yağları, kötü tasarlanmış duman odası havalandırması veya kurulumdaki herhangi bir küçük hata nedeniyle olabilir) kesinlikle hayati tehlike oluşturur. Etkisi uzun sürelidir, bu nedenle muhtemelen ilk bir veya iki gün iyi hissedeceksiniz, daha sonra yürüdüğünüz veya hareket ettiğiniz anda nefes darlığı geliştirmeye başlayacaksınız. Sonunda hastaneye yatmanıza neden olacak ve sizi ömür boyu iş göremez hale getirecek geri dönüşü olmayan interstisyel akciğer hasarına sahip olacaksınız. Uygulanabilir tek tedavi akciğer naklidir. Ve bu sadece küçük bir sızıntıya maruz kalırsanız geçerlidir. Eğer lamba, bobindeki bir kıvılcım nedeniyle patlarsa, sızıntı çok büyük olur ve hastane bakımı ile bile hayatta kalma şansı olmayan hızlı, acı verici bir ölüme yol açabilir.
Bu yüzden üniversite laboratuvarları bile genellikle bu prosedüre izin vermez. Ben bunu asla yapmazdım ve eğer kurulumunu yapsaydım, lambanın düğmesini çevirmek üzereyken muhtemelen sinirlerim bozulurdu. Bu benim on sentim, diğerleriyle birlikte.
Ve evet, asetil klorür zor olabilir ve muhtemelen satın alınması gerekir, ancak sülfür+brom yolunu da seçebilirsiniz. Brom, etrafta dolaşmak için yeterince tehlikelidir, eğer aradığınız tehlikeyse
.
Uyuşturucu üretiminin dağıtımından daha fazla risk ve daha yüksek cezalar içerdiği bir ülkede uyuşturucu üretmeye kararlı mısınız? Tamir etme dürtüsünü anlayamadığımdan değil, ama içimdeki iş adamı isyan ediyor