Question Fenilasetik asit ve Kurşun Asetat (ii) Herhangi bir şekilde DESTRÜKTİF DİSTİLASYON

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
BİRİSİ LÜTFEN BANA BU DESTRÜKTİF DİSTİLASYONUN NASIL ÇALIŞTIĞINI AÇIKLAYABİLİR Mİ HANGİ EKİPMANA İHTİYACIM VAR VE EKİPMANI NASIL TAKACAĞIM bu yöntem:

Kurşun Asetat Yöntemi:

p2p.paa.pb.gif

1000 g fenilasetik asit ve 3000 g susuz (veya trihidrat) kurşun asetatı bir damıtma cihazına koyun ve ısıtın. Bol miktarda ısı uygulaması gerektiren bu yıkıcı damıtmada önce bir miktar su, ardından da fenil-2-propanon damıtılacaktır. Distilat iki katmana ayrılacaktır. Organik tabaka ayrılır ve saf fenil-2-propanon, bp 105°C/10 mmHg veya atmosferik basınçta 216°C vermek üzere yeniden damıtılır.

LÜTFEN BIRISI EKIPMAN / ISI / ZAMAN / EKSTRAKSIYON HAKKINDA BAZI AYRINTILARA IHTIYAÇ DUYUYOR

The-Hive

Moderator in UK section
Resident
Reaction score
291
Deals
1
damitma aparati
vakum pompası
ısıtma mantal
Tam yüz maskesi
iyi havalandırılmış bir alan

her şey orada ve ne yapılacağını açıklıyor damıtmaya başlayana kadar ısıtın

Distilat iki katmana ayrılacaktır. Organik tabaka ayrılır, daha sonra saf fenil-2-propanon vermek için tekrar damıtmanız gerekir, bp 105°C/10 mmHg veya atmosferik basınçta 216°C

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
tekrarınız için çok teşekkür ederim gerçekten takdir ediyorum ama sorum şu ki, su damıtıldıktan sonra iki katman nasıl ayrılıyor ve p2p elde etmek için şişeyi değiştiriyorum hangi katmanları ve organik katmanı nasıl çıkaracağım veya makalede ne diyorsa lütfen. bir şey varsa tekrarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

View previous replies…

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Merhaba, her zamanki gibi ayırma hunisi ile ayırın. Temel manipülasyonu anlamıyorsanız Laboratuvar SSS bölümünü ziyaret edin. Orada tüm sorularınızın yanıtları var.
Kurşun asetatın son derece toksik bir madde olduğuna dikkat edin.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
her ikisini de aynı yuvarlak tabanlı şişeye koyup iki katman ayrılana kadar sabit ısıyı koruyup sonra solvent ekstraksiyonu mu yapmalıyım?

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
Açıkçası distilasyon aparatı ve reflü hakkında bilgim var ve tüm bu detaylar sadece zamanınız varsa cevapladığınız için teşekkür ederim...

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Yuvarlak dipli şişe hakkında bir şey söylemedim. Ayırma hunisinden bahsettim. Bunun ne olduğunu anlıyor musunuz? Katmanları ayırmak için karışımı ısıtmanız gerektiği nerede söyleniyor? Bu doğru değil.

stevepreston

Don't buy from me
Resident
Language
🇺🇸
Reaction score
17
evet bunu bi̇li̇yorum ve her şeyi̇ ayni şi̇şeye koyup ayrişana kadar isitiyor muyum...?

G.Patton

Expert
Solutions
3
Reaction score
2,999
Deals
1
Dostum, yazıyı ne yapman gerektiği bilgisiyle yazmışsın. Bu yazıyı tekrar okuyun. Distilasyon aparatına ihtiyacınız var.