Aluminium amalgam (Al/Hg) Summary

ACAB

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇺🇸
Reaction score
169
Следват наблюдения: 15 минути след добавянето на вода към алуминиевото фолио и живачната сол имам тъмносив воден разтвор с много малки мехурчета, които образуват пяна. След като изливам водата, чувам, че алуминият се пука и се издига бял дим, много бял дим.

Твърде рано ли съм източил водата, или твърде късно?

Acidosis

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
158
наблюдавайте, че потокът на мехурчетата е постоянен, без спирания, и наблюдавайте, че алуминиевото фолио вече е добре покрито с тъмносиви следи и тогава знаете, че вашата амалгама е готова за по-нататъшна употреба... пазете се от живачни пари, винаги използвайте защита и тогава всичко ще бъде радост!!!

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Какво представлява? Рефлуксен кондензатор?
Необходимо е да се използва при синтез на амфи (погледнете темата в ръководството!).
Не, трябва да почистите амалгамата си от киселина (HNO3 се получава след реакцията Al+Hg(NO3)2).
Солта Hg не се разтваря в тези разтворители.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Здравейте, Патън, имах предвид, че Hg солта ще остане в изхвърлената водна фаза, нейната разтворимост е много ниска в IPA. Изплакването винаги се препоръчва, разбира се.

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Разтворимостта на >it`s е много ниска в IPA.
Солите на Hg са несмесващи се с IPA. Можете да избегнете изплакването. Получих информация, че тя изобщо не оказва влияние върху Hg в крайния продукт. Един колега направи анализ на метали за амфетамин и каза, че Hg в него е 0,0003-0,0004 mg/kg.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Благодаря ви, Патън, най-накрая потвърдихте моите терористични спекулации тук: http://bbzzzsvqcrqtki6umym6itiixfhn...hesis-from-p2np-via-al-hg-video.196/post-5921

Това е истинска наука и е изключително успокояващо. Текущият ми пост беше само да добавя експеримента си, че при използване на по-дебело фолио, измиване само веднъж и изплакване възможно най-бързо, все още може да се работи перфектно.

smokeyltda

Don't buy from me
Reaction score
6
Може ли вместо това да се използва HgSO4?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Прочетохте ли моята статия?

smokeyltda

Don't buy from me
Reaction score
6
Просто видях, че мога да го използвам, съжалявам xd

Hg2Cl2 не може да се използва само поради ниската разтворимост или има и друго обяснение?

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Hg в Hg2Cl2 има състояние на окисление +1, трябва ви +2 в HgCl2 или Hg(NO3)2

souldecoder

Don't buy from me
Reaction score
0
важен въпрос:

Предполагам, че това са водород и IPA, но се съмнявам дали се отделя и алуминийһттр://....

и ако да, в какво количество и колко е опасен?
Благодаря предварително.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Здравейте, Патън, има ли някакво предимство при използването на HgCl2 вместо HgNO3? Първият е по-разтворим във вода и може да бъде направен от нитратната сол доста лесно. Въпреки това не обичам да се занимавам с такива токсични вещества, ако няма ясно предимство.

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Здравейте, Диоген. Както вече казах, HgNO3 не е подходящ за производството на амалгама, а само сол Hg(NO3)2. Няма разлики между Hg(NO3)2 и HgCl2.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Здравейте, Патън, съжалявам, че имах предвид живачен нитрат Hg(NO3)2, но на въпроса ми беше отговорено. Не съм опитвал HgCl2 и си помислих, че може да има причина хората да го използват въпреки допълнителната стъпка, необходима за получаването му от нитратната сол. Както и да е, благодаря ви за отговора.

twok

Don't buy from me
Reaction score
0

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Здравейте. живачният сулфат е изключително отровен. И не, трябва да пресметнете количеството Hg в моларно съотношение.

diogenes

🥷 RESIDENT 🥷
Language
🇬🇧
Reaction score
111
Здравейте, момчета, Просто споделям скорошни открития. Върнах се към `добрата стара Al/Hg амалгамна реакция, просто защото не разполагах с достатъчно NaBH4 и не исках да харча пари за нея. Преди използвах Al/Hg, но никога не съм успявал да се справя с изплакването с вода, което - както виждам - притеснява много начинаещи тук. Ключът е, който мисля, че ще ти помогне, е да се вглъбиш в някои малки и жизненоважни детайли:
- използването на колкото се може по-дебело фолио е задължително, забравете за фолиото от супермаркета, въпреки че понякога и там може да се намери по-дебело фолио. Поръчах си Al фолио онлайн, с известна дебелина, мисля, че е около 25 микрона. Това прави амалгамата МНОГО по-бавна, така че имате повече време да изберете подходящия момент и дори да приготвите други съставки, ако все още не сте го направили.
- Не е задължително фолиото да е от смляно кафе, въпреки че не съм правил сравнение, моите добиви бяха близки до 80%.
- Изплаквайте бързо и не използвайте прекалено много вода. Опитах само едно изплакване.
- Бързина: добавете бързо вода, направете няколко разклащания и бързо го филтрирайте.
- Когато имате амалгамираното фолио, добавете вашите реагенти/прекурсори и наблюдавайте какво се случва. Не използвайте ледена водна баня, за да го охлаждате на този етап. Реакцията ще започне не толкова бурно и след няколко секунди, така че ще имате повече време да прикрепите кондензатора, без да вдишвате твърде много газ.
- Изчакайте, докато реакцията окончателно започне и почти започне да излиза извън контрол (но не чакайте и твърде дълго, докато започне да кипи, защото в противен случай ще УБИЕТЕ реакцията си. По принцип изчакайте, докато в колбата започнат да се образуват мехурчета и тя стане много гореща, след което започнете да я охлаждате.
- Аз нарязах 45 г фолио и то не беше много, размерът му беше около половината от малка кутийка за запалки. Незабавно добавете нарязаното фолио в колбата.
- С този метод достигнах около 80%, не съм изчислявал точния добив, но беше доста добро количество.
= Използвах HgCl2 вместо HgNO3, но не мисля, че това е от значение.
- С помощта на два кондензатора редуцирах 35 g P2NP в колба от 2 L. Ще се опитам да увелича количеството, когато разполагам с по-голяма колба. Например 70 г в колба от 5 л, като съотношението между реагент и размер на колбата вероятно не е линейно.
- Опитах само едно бързо измиване и това се оказа фантастично. Препоръчвам това и на другите, след което опитайте да увеличите броя на изплакванията.

В обобщение: дебелината на фолиото е важна, особено като начинаещ, а не да го охлаждате веднага; също така е важно да сте търпеливи и да изчакате, докато цялото фолио излезе на повърхността, не бъдете прекалено бързи, тъй като това отнема повече време, но имате и по-голям прозорец на възможност.

twok

Don't buy from me
Reaction score
0
Какво ще бъде съотношението на HgNO3 и AL, MeOH и CH3NO2 за 100 g mdp2p?

farukhocaoglu

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
2
Може ли това да се използва за заместване на синтези, изискващи NaBH4? Опитвам се да направя 5-MeO-DMT от 5-MeO-T, следвайки синтеза на Хамилтън Норис, но не разполагам с NaBH4.

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
Не мисля така

View previous replies…

G.Patton

Expert
🥷 RESIDENT 🥷
Solutions
3
Reaction score
3,802
Deals
1
определено не

farukhocaoglu

🥷 RESIDENT 🥷
Reaction score
2
Единственото нещо, за което не съм много сигурен, е продуктът, дали от него ще се прави ММТ или ДМТ. Във вашия синтез на метамфетамин от амфетамин с Al/Hg към амина се добавя само една метилова група.