- Language
- 🇳🇱
- Reaction score
- 46
Да, Ман, всичко е истина
Дали това е остаряването,че поглеждайки назад във времето,старите времена властват?
Оре ще дигитализацията прецака преживяването на живота.
В старите времена излизаше,напиваше се с хората около теб,запознаваше се с момичетата или с това,което си търсил и фиктивно ги срещаше.
Не като сега,да правиш първо впечатление с интернет снимка,на стола вкъщи...САМО!!
И манипулацията на телевизията,която ти дава мнения за това как да мислиш,без да мислиш и да си съставиш собствено мнение.
Факт, лесно е да следваш мнението на масовия потребител, но мислиш ли за собственото си мнение и не се ли осмеляваш да излезеш с него и имаш ли шанс да те застрелят или нещо по-лошо.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Но как?
Дали това е остаряването,че поглеждайки назад във времето,старите времена властват?
Оре ще дигитализацията прецака преживяването на живота.
В старите времена излизаше,напиваше се с хората около теб,запознаваше се с момичетата или с това,което си търсил и фиктивно ги срещаше.
Не като сега,да правиш първо впечатление с интернет снимка,на стола вкъщи...САМО!!
И манипулацията на телевизията,която ти дава мнения за това как да мислиш,без да мислиш и да си съставиш собствено мнение.
Факт, лесно е да следваш мнението на масовия потребител, но мислиш ли за собственото си мнение и не се ли осмеляваш да излезеш с него и имаш ли шанс да те застрелят или нещо по-лошо.
Fuck the digital adiction to phones to.free your self,....
Но как?
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
Мисля, че част от това е носталгията, но има научни доказателства, които показват, че не трябва да получаваме толкова много време пред екрана. нямам линкове под ръка, но просто се огледайте, има доказателства навсякъде. чувствам се още по-зле за ген алфа и "децата на ipad". аз бях нещо като дете на ipad в младостта си, но не беше толкова лошо, колкото е сега. Да, технологиите могат да бъдат полезни, когато се използват умерено, но никой не иска да ограничи времето, което прекарва на екрана. на практика живеем онлайн. забавлявам се много повече, когато излизам с приятелите си и други неща, но съм склонен да се затварям в себе си, защото нямам мотивация и съм малко психично болен. това, че съм постоянно около технологиите, само влошава положението. това е порочен кръг и се опитвам да изляза от него ^^;
↑View previous replies…
- Language
- 🇺🇸
- Solutions
- 1
- Reaction score
- 41
- Deals
- 3
Спрях да гледам телевизия преди 10 години. тези глупости ще те лоботомизират
- Solutions
- 4
- Reaction score
- 1,077
- Deals
- 1
Аз също не гледам телевизия. Може би как да е, но никога художествена литература, драма, новини и т.н. Всичко това е пропаганда, предназначена да ви разгневи на неподходящите хора. Целият дебат за таблета iPadһттр://....трябва да осъзнаете, че всъщност не знаем и пукната пара, но най-шумните спекуланти обикновено са най-малко квалифицираните. Това е нещо, което е индивидуално. Със сигурност всяко дете не трябва да бъде привързано към таблет, но аз познавам няколко, които го правят и това им е помогнало изключително много. Интересът на детето към ученето е правопропорционален на интереса му към предмета. Децата не научават таблицата за умножение, защото мама и татко са ги заплашили, че ще им вземат нещо. Те се заинтересуваха в момента, в който видяха Power Rangers, Blaze или My Lil Pony да го правят. Имам конкретни примери, но е твърде близо до това да се обричам, за да кажа много. На колко места след десетичната запетая знаете пи? Познавам 8-годишно момче, което го знае до 35 цифри след десетичната запетая. КОЛКО езика говориш? Познавам 6-годишно дете, което говори и разбира 4. Това 8-годишно дете може да умножава 4 x 4 цифри толкова бързо, колкото и вие с калкулатор. Той се справя. Правителството казва, че това са хора с увреждания, но аз мисля, че те са хора с различни способности. Те са научили всичко, което знаят, от таблети. Този 8-годишен програмира чатботове, които можете да изтеглите от guithub. Той има канал в YouTube. Не се нуждае от помощ, може да прави всичко.
- Language
- 🇺🇸
- Reaction score
- 383
абсолютно прав си. аз съм онлайн от много малък, но когато бях в началното училище, половината от знанията си получавах от физически книги, така че може би съм малко пристрастен. отнемането на електрониката никога не ми е помогнало, а ако не друго, то само е попречило както на щастието ми (не че то е зависело от устройствата, но просто беше гадно да нямам такава възможност), така и на ученето ми. интернет може да бъде невероятен инструмент за образование, но там има и много съдържание за мозъци. Децата просто се нуждаят от проницателност, а много от децата, които познавам, нямат точно такава. знам, че има умни деца като тези, които споменахте, но не ги познавам лично (освен ако не броите себе си... не искам да звуча високомерно, но имах интерес към биологията, по-точно към човешката биология и различни болести, когато бях супер малък. като че ли това беше основният ми интерес от 4-8-годишна възраст lol...)
и съм съгласен, че правителството просто обича да поставя свръхдиагностика, да преувеличава, а понякога дори да измисля психични заболявания, за да прокарва лекарства. зад това се крие по-голям план. те искат да създадат безмозъчни, хомогенни работници и да "държат всички в подчинение", така да се каже. много отчайващо. дори действителните психични заболявания имат своите предимства. аз мога да бъда диагностициран с шизофрения (никога не съм имал официална диагноза, защото не искам лекарства, но отговарям на диагностичните критерии и съм имал психотични епизоди, които са повлияли негативно на живота ми. много хора, които познавам, мислят, че е предизвикана от наркотици, но аз показвах признаци далеч преди да започна да вземам наркотици...) и макар че определено има своите недостатъци, това ми помага в изкуството и писането. наистина е изразително и по-"сурово", предполагам. освен това понякога параноята ми прилича повече на интуиция. тя е вярна в около 50% от случаите...
и съм съгласен, че правителството просто обича да поставя свръхдиагностика, да преувеличава, а понякога дори да измисля психични заболявания, за да прокарва лекарства. зад това се крие по-голям план. те искат да създадат безмозъчни, хомогенни работници и да "държат всички в подчинение", така да се каже. много отчайващо. дори действителните психични заболявания имат своите предимства. аз мога да бъда диагностициран с шизофрения (никога не съм имал официална диагноза, защото не искам лекарства, но отговарям на диагностичните критерии и съм имал психотични епизоди, които са повлияли негативно на живота ми. много хора, които познавам, мислят, че е предизвикана от наркотици, но аз показвах признаци далеч преди да започна да вземам наркотици...) и макар че определено има своите недостатъци, това ми помага в изкуството и писането. наистина е изразително и по-"сурово", предполагам. освен това понякога параноята ми прилича повече на интуиция. тя е вярна в около 50% от случаите...