Добре, това е полезно за мен. Нитрометанът ми е трудно достъпен и затова не мога да кажа, че бих го изхарчил, като го използвам за направата на метиламин, обаче
съм виждал синтез от пожарникари, който ми изглежда доста привлекателен, от гледна точка на извънборсовата употреба.
Ако трябва да бъда честен; след като го разгледах, вероятно всъщност бих могъл просто да направя циклохексиламин и дори да имам Zn - и всъщност току-що поръчах и NiCl(II),
за него....
Вероятно по този начин ще получа по-добри добиви - почти през цялото време от синтеза на първичния амин/катист, ако използвам циклохексиламин.
Други предложиха да се използва и амониев ацетат като катилист...
Не знам по кой начин ще се отклоня, зависи колко нитрометан ще имам накрая. Всъщност обаче вече имам малко нитроетан, така че бавно, но сигурно стигам дотам - подготвям следващия си RXN по отношение на придобиването на прекурсори.
ATM Работя върху редукционното аминиране на триптамин до триптофан, но нямам пари и ми трябва сух лед.
Готов съм да призная, че отложих работата си в синтеза на n,n-DMT, за да мога да си позволя бита за следващия.
Една седмица днес получавам леда... сух лед, който не е никакъв вид скорост lol, въпреки че предполагам, че накрая ще направя и съответния ТМА