- Reaction score
- 8
Здравейте. Открих този прекрасен форум преди около 2 месеца и той е толкова пълен със страхотна и полезна информация... кара ме да съжалявам, че не съм учила химия поне в гимназията...
Изгледах всички видеоклипове, публикувани тук.
Искам да произвеждам в среден мащаб.
Искам да правя 4mmc и 3cmc. Разбирам, че процедурата е една и съща, единствената разлика е в прекурсора, с който започвате?
За 4mmc това е 2-бромо-4-метилпропиофенон, известен още като 2b4mp? а за 3cmc е
2-бромо-3'-хлоропропиофенон, известен още като 2b3c
Купих си някакво лабораторно оборудване.
Имам миксер, чаша от 3000 мл и сепараторна фуния, но мога да купя и нещо друго, ако е необходимо.
Най-простият метод от моята гледна точка е този:
този метод изглежда лесен за изпълнение, но този метод е от
4'-метилпропиофенон и ако купя
2-бромо-4-метилпропиофенон от форума, ще трябва да следвам само видеото от 3:23. нали?
След 3:23 той получава "При бромирането на 4-метилпропиофенона се получава 2-бромо-4-метилпропиофенон в бензол."
Не мога да намеря бензол, но разбирам, че толуенът също е добър.
Така че, за да мога да имитирам видеото, ще трябва да започна с толуол и да добавя 2-бромо-4-метилпропиофенон, след което да продължа както във видеото?
Също така.. Не мога да намеря хлороводородна киселина HCI, но намерих хидробромна киселина HBr.
Така че мога ли да използвам толуол вместо бензен и HBr вместо HCI?
.
Изгледах всички видеоклипове, публикувани тук.
Искам да произвеждам в среден мащаб.
Искам да правя 4mmc и 3cmc. Разбирам, че процедурата е една и съща, единствената разлика е в прекурсора, с който започвате?
За 4mmc това е 2-бромо-4-метилпропиофенон, известен още като 2b4mp? а за 3cmc е
2-бромо-3'-хлоропропиофенон, известен още като 2b3c
Купих си някакво лабораторно оборудване.
Имам миксер, чаша от 3000 мл и сепараторна фуния, но мога да купя и нещо друго, ако е необходимо.
Най-простият метод от моята гледна точка е този:
Синтез на 4-MMC (мефедрон). Пълен видео урок.
Това видео представя прост начин за синтез на 4-MMC (мефедрон) в малък мащаб от 4'-метилпропиофенон. Съществува цялостно видео ръководство за синтез, което обяснява всичко и дава възможност за получаване на 4-MMC на всеки начинаещ в органичния синтез. Оборудване и стъклария: Кръгло дъно...
bbgate.com
този метод изглежда лесен за изпълнение, но този метод е от
4'-метилпропиофенон и ако купя
2-бромо-4-метилпропиофенон от форума, ще трябва да следвам само видеото от 3:23. нали?
След 3:23 той получава "При бромирането на 4-метилпропиофенона се получава 2-бромо-4-метилпропиофенон в бензол."
Не мога да намеря бензол, но разбирам, че толуенът също е добър.
Така че, за да мога да имитирам видеото, ще трябва да започна с толуол и да добавя 2-бромо-4-метилпропиофенон, след което да продължа както във видеото?
Също така.. Не мога да намеря хлороводородна киселина HCI, но намерих хидробромна киселина HBr.
Така че мога ли да използвам толуол вместо бензен и HBr вместо HCI?
.