- Reaction score
- 9
Ферментация на бензалдехиди... Звучи така, сякаш всеки иска да го направи, но никога не го прави. И има много от вас, които търсят отговори, когато няма никой, който да е в състояние да даде отговори в реалния живот. Както при всяка ферментация, всичко зависи от средата, дрождите и температурата. ВСИЧКИ изброени съставки са претеглени и разтворени във вода за приготвянето на 800 см
Среда А Среда Б Среда В
ПЕПТОН 4,8 g ПЕПТОН 4,8 ЕКСТРАКТ ОТ ДРОЖДИ 4,8 g
НАТРИЕВ ПИРУВАТ 49,3 g СУРКОЗА 80 g СУРКОЗА 80 g
ЦИТРИНОВА КИСЕЛИНА 8,4g ЦИТРИНОВА КИСЕЛИНА 8,4g АММОНИЕВ СУЛФАТ 7,32g
МАГНЕЗИЕВ СУЛФАТ 0,4 g PH ТРЯБВА ДА Е 4,5 ЗА ДВАМАТА А И Б ПОТАСЕЕВ ДИХИДРОГЕН ФОСФАТ .8g
PH ТРЯБВА ДА БЪДЕ 5,5
Среда А Среда Б Среда В
ПЕПТОН 4,8 g ПЕПТОН 4,8 ЕКСТРАКТ ОТ ДРОЖДИ 4,8 g
НАТРИЕВ ПИРУВАТ 49,3 g СУРКОЗА 80 g СУРКОЗА 80 g
ЦИТРИНОВА КИСЕЛИНА 8,4g ЦИТРИНОВА КИСЕЛИНА 8,4g АММОНИЕВ СУЛФАТ 7,32g
МАГНЕЗИЕВ СУЛФАТ 0,4 g PH ТРЯБВА ДА Е 4,5 ЗА ДВАМАТА А И Б ПОТАСЕЕВ ДИХИДРОГЕН ФОСФАТ .8g
PH ТРЯБВА ДА БЪДЕ 5,5
- Reaction score
- 43
Бихте ли могли да обясните по-задълбочено пълната процедура и нещата, които са по-лесни за разбиране за идиоти като мен
Средството е какво е това. Състои се от
Среда Б същото като по-горе
Медиум В същото като по-горе
и пълната процедура whi колко време да се остави всяка среда, какви температури и т.н. и на лаишки език
Благодарен съм за вашите знания и с удоволствие бих произвел свой собствен нореф
Средството е какво е това. Състои се от
Среда Б същото като по-горе
Медиум В същото като по-горе
и пълната процедура whi колко време да се остави всяка среда, какви температури и т.н. и на лаишки език
Благодарен съм за вашите знания и с удоволствие бих произвел свой собствен нореф
↑View previous replies…
- By azides
В главата ми,макар че хората може да са го правили в миналото, със сигурност се надявам хората да са знаели какво правят. Или пък съм разбрал това погрешно и няма от какво да се страхувам... така или иначе, невнимателният изследовател не би трябвало дори да работи с цианоген азид, цианоген бромид или нещо подобно, но никога не можеш да кажеш до какво ще стигнат глупаците. Съединението има около стотина препратки в литературата, като голям процент от тях са теоретични и изчислителни. Повечето от останалите са физикохимични, изучаващи разлагането и реактивните му свойства. Натъквате се на няколко труда, които действително го използват като реагент в синтеза, но вярвам, че те могат да се преброят на пръсти, което е добра възможност да си припомним защо всички те все още са прикачени.
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Представям си, че някой развали по-малко, че не избягват водата и силните киселини, които могат да доведат до образуването на хидразоена киселина, която е силно токсична, летлива и експлозивна. Но нали знаете, че просто си мисля на глас...
https://www.science.org/content/blog-post/things-i-won-t-work-cyanogen-azide
Представям си, че някой развали по-малко, че не избягват водата и силните киселини, които могат да доведат до образуването на хидразоена киселина, която е силно токсична, летлива и експлозивна. Но нали знаете, че просто си мисля на глас...